"Srce veće od ruku" u utorak premijerno u Gavelli

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 23.3.2017. 12:50:36
"Srce veće od ruku" u utorak premijerno u Gavelli

Foto: m5NNF5280.jpg

Zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella najavljuje, za utorak 28. ožujka, premijeru drame "Srce veće od ruku" koju po motivima istoimenog teksta Elvisa Bošnjaka režira mlada redateljica Tamara Damjanović.


Drama splitskog glumca i pisca najavljena je kao scensko rastvaranje muško-ženskih odnosa, a u njezinu su središtu dva bračna para uhvaćena usred ljubavnog četverokuta.

U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa, svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom koju imaju pored sebe. Tako i ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli.

"Kombinacijom 'unutrašnjih' i 'vanjskih' dijaloga, kroz glumački intenzivan, zgusnut materijal, vođeni smo poznatim nam, ali i iznenađujućim toposima ne samo ljubavnih veza, sapetih između stvarnog i imaginarnog, doživljenog i žuđenog, između sebeljublja i potrebe da (se) dajemo, da volimo i da budemo voljeni", stoji u najavi.

"Njihova ljubav postaje paranoičan strah jer je ona za njih gubitak prava na ljubav, prava na život. Njihova opsesija prerasta u gubitak identiteta, a žudnja za ljubavlju postaje divlja glad kojom izjedaju i sebe i svoju ljubav - ljubav postaje njihov demon, pa će prepoznati osobu s kojom dijele stvaran život doći kao ljekovito odrješenje", dodaje se.

Scenografiju i izbor glazbe potpisuje Tamara Damjanović, mlada redateljica koja je publiku Gavelle sa svojim radom upoznala predstavom "Proletio je tihi anđeo" prikazanom u sklopu 31. Gavellinih večeri u listopadu 2016.

U predstavi, koja će igrati na Sceni 121, kao Žena, Muž, Prijateljica i Prijatelj, igraju Barbara Nola, Hrvoje Klobučar, Tara Rosandić i Andrej Dojkić.

Dramaturgiju su napravile Tamara Damjanović i Nina Bajsić, scenografkinja i kostimografkinja je Marita Ćopo, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.


(Hina)


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account