Najbolja literatura, novo mjesto za druženje s knjigom

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 9.7.2020. 21:47:54
Najbolja literatura, novo mjesto za druženje s knjigom

Foto:

Knjižara Fraktura organizirala je zanimljiva događanja kako bi popularizirala čitanje i književnost.Fraktura je proslavila osamnaesti rođendan otvaranjem knjižare! Najbolja literatura,  slogan je i program knjižare u kojoj se mogu pronaći izdanja Frakture, izabrana izdanja drugih nakladnika,  beletristika i publicistika, stripovi i monografije. O svakoj knjizi može se porazgovarati, dobiti preporuku za čitanje. Knjižara  je zamišljena kao prostor druženja i razgovora o knjizi, mjesto na kojem će se svaki ljubitelj knjige osjećati kao kod kuće. Dnevni boravak za sve ljubitelje knjige  ima što ponuditi i u večernjim satima jer se u Knjižari Fraktura organiziraju razgovori s piscima, tribine, predstavljanja knjiga, programi književnih festivala, rasprave o aktualnim temama, ali i poneki unplugged koncert.


Knjižara Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 u središtu Zagreba novo je mjesto za ljubitelje knjige u kojem se štošta može vidjeti i doživjeti. U umjetnički osmišljenom interijeru  ako vam pogled pobjegne prema stropu – imat ćete što vidjeti! Čitav strop oslikao je Tomislav Buntak, poznati slikar i dekan Akademije likovnih umjetnosti. Strop je podijeljen u niše, a u svakoj od njih nalazi se po jedan crtež s mnoštvom likova. Svi crteži inspirirani su djelima klasične književnosti.


Nasuprot  Domu likovnih umjetnika, u neposrednoj blizini je gimnazija u Križanićevoj a nasuprot  je zgrada u kojoj je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata stanovao Miroslav Krleža. U susjedstvu je Kinoklub Zagreb a iza ugla   Oris kuća arhitekture. 


U ponedjeljak, 6. 7. Marko Pogačar predstavio je knjigu Korov, ili protiv književnosti. Razgovor s autorom vodio je Kruno Lokotar.


U utorak, 7. 7., na raporedu je bio Damir Zlatar Frey: Istarska Lady Macbeth. Uz autora o knjizi su  govorili  Sibila Petlevski i Seid Serdarević a ulomke iz knjige čitale su Natalija Đorđević i Mada Peršić, uz glazbenu izvedbu Olge Kaminske.


U srijeda, 8. 7., tema je bila, Translator’s corner – razgovor s prevoditeljima

Miom Pervan, Anom Badurinom i  Markom Kovačićem .
Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account