Centar za ženske studije obilježava Zagorkin rođendan

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 24.2.2017. 14:09:56
Centar za ženske studije obilježava Zagorkin rođendan

Foto: Wikipedija

Centar za ženske studije idući će tjedan nizom zanimljivih aktivnosti obilježiti 144. rođendan Marije Jurić Zagorke, hrvatske književnice i prve profesionalne novinarke.


Na Zagorkin rođendan, u četvrtak, 2. ožujka i u nedjelju, 5. ožujka za građanstvo će, uz besplatno stručno vodstvo, od 11 do 16 sati, biti otvoren Zagorkin Memorijalni stan na Dolcu 8. U nedjelju, u 14 sati, prikazat će se i dokumentarno-igrani film Zagorka autorice Biljane Čakić Veselić.

O zanimljivoj svjedokinji jednog vremena, klaviristici i likovnoj umjetnici Mariji Novaković (1885.-1960.) u četvrtak će javnosti govoriti Žarka Vujić.

Centar u petak, 3. ožujka promovira novi broj časopisa Treća koji se bavi migracijama.

Vikend program, poručuju iz Centra, uključuje interaktivnu, kostimiranu i edukativnu šetnju Zagorkina priča. U 90 uzbudljivih minuta, šetnjom Gornjim gradom i mjestima iz Zagorkine Gričke vještice, Ana Zbiljski i Martina Findrik, upoznat će zainteresirane sa svim tajnama nastanka tog djela. Okupljanje je u 19 sati kod spomenika Zagorki u Tkalčićevoj ulici.

Iz Centra mole zainteresirane da svoj dolazak potvrde na e-mail setnja@zenstud.hr do 1. ožujka, jer je broj sudionika/ca ograničen na 40.


(Hina)


Create Account