Glazbena škola Zlatka Grgoševića proširila se i na Zelinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.9.2019. 13:06:45
Glazbena škola Zlatka Grgoševića proširila se i na Zelinu

Foto: Google/Zgrada Narodnog sveučilišta Zelina

Ovom školskom godinom 2019./2020,  u Gradu Svetom Ivanu Zelini radom počinje Područni odjel sesvetske Glazbene škole Zlatka Grgoševića.Velika želja mnogih Zelinčana, uz dugogodišnji  trud gradonačelnika Hrvoja Košćeca i ravnateljice Glazbene škole Zlatka Grgoševića Ljerke Pašalić napokon se ostvarila. 


Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 25.travnja 2019. Rješenje kojim se odobrava Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića početak rada Područnog odjela u Sv.Ivanu Zelini i početak izvođenja Nastavnog plana i programa za osnovnu glazbenu školu za instrumente : Klavir, Gitara, Violina, Tambure i Harmonika.


Iako je zanimanje bilo veliko jer je na prijemni ispit u lipnju došlo je više od 60 zainteresirane djece, prvu glazbenu poduku započet će samo 25 učenika 1. razreda osnovne glazbene škole, koliko je odobrilo Ministarstvo. Nastava će se održavati u gradskom prostoru na lokaciji Vatrogasna 3, (zgrada Narodnog sveučilišta) u samom  gradskom središtu. Stigli su već i prvi instrumenti koje je kupio Grad Sveti Ivan Zelina : 2 klavira, 5 violina, a uskoro stižu i tambure, gitara i harmonika.


Glazbena škola Zlatka Grgoševića djeluje od 1979. godine,  najprije kao dio Narodnog sveučilišta „Sesvete“, a od 2014. godine samostalno. Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba 2016. godine osnovnoškolsko obrazovanje dopunjeno je srednjoškolskim. Ovu školsku godinu započinje ukupno 545 učenika, od toga 448 u osnovnom i 97 u srednjoškolskom obrazovanju. Škola djeluje u namjenski uređenom prostoru u Ulici Ivana Gorana Kovačića 19 od 1984. godine, u  prostoru u Bjelovarskoj 48 b od 2013. godine,  od  šk. godine 2016./2017. u prostoru Gimnazije Sesvete u Bistričkoj 7, te od ove školske godine u Vatrogasnoj 3 u  Svetom Ivanu Zelini.


Škola je postala prepoznatljiva po kvalitetnim animacijskim koncertima u osnovnim školama Sesveta, zajedničkim koncertima s drugim glazbenim školama, u mnogim ustanovama, te sudjelovanju na brojnim natjecanjima gdje naši učenici osvajaju brojne visoke nagrade (šk. god.2018./2019. osvojeno je 50 prvih, 50 drugih i 16 trećih nagrada na 20 natjecanja-što županijskih, državnih i međunarodnih).


"Veselimo se što prostor u Vatrogasnoj 3 ima prekrasnu obnovljenu dvoranu, u kojoj će već krajem godine biti održani prvi koncerti naših prvašića, a do kraja nastavne godine i zajednički koncert s učenicima iz matične škole.


Sva događanja tijekom  ove školske godine bit će posvećena proslavi 40. obljetnice djelovanja glazbene škole u Sesvetama-Zagrebu, a kao jedan od poklona za obljetnicu svakako je i početak rada Područnog odjela u Svetom Ivanu Zelini", izjavila nam je ravnateljica škole Ljerka Pašalić.


Evo i nekoliko informacijamacija o početku nastave u Područnom odjelu Sveti Ivan Zelina : 

dogovor za raspored nastave instrumenata i solfeggia bit će u utorak 10. rujna u 17.30 u dvorani Vatrogasna 3, gdje će učenici i roditelji upoznati profesore, dobiti sve informacije vezane uz glazbeno obrazovanje i dogovoriti raspored nastave. 


Najavljujemo, ukoliko bude zainteresiranih, krajem mjeseca rujna početak nastave Početničkog solfeggia (djeca od 6-8 godina), u istom prostoru, za što roditelji mogu popuniti on line prijavu na stranici Škole www.gs-zgrgosevica.hr, uz napomenu da su iz Svetog Ivana Zeline.


"Veselimo se početku rada Područnog odjela. Svim učenicima želimo sretnu i uspješnu 

1. školsku godinu u glazbenoj školi, puno dobre glazbe i lijepih koncerata", zaključuje ravnateljica Pašalić. Vezane vijesti
Ažurirano: 22.8.2020. 11:36:16

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account