Ministar Fuchs: Blaže epidemiološke mjere u novoj školskoj godini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.8.2021. 15:23:39
Ministar Fuchs: Blaže epidemiološke mjere u novoj školskoj godini

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je u četvrtak da će epidemiološke mjere u novoj školskoj godini biti nešto blaže, a detaljno će tijekom dana biti objavljene na web stranici Ministarstva. 




Prema iskustvu koji smo stekli prošle godine i na osnovi rezultata istraživanja, mjere će za ovu nastavnu godinu biti blaže. Ponajprije djeca nižih razreda koja su bila u tzv. balončićima i nisu se miješala moći će se donekle miješati. Dozvolit će se i dopunska i dodatna nastava, koji prošle godine u živo gotovo da nije bilo, a bit će omogućeno i  bavljenje sportom unutar škola. No, školske dvorane i dalje će biti zatvorene za rekreativne sportove. 


Vraća se mogućnost održavanja roditeljskih sastanaka uživo, no ostaje mjerenje temperature svih zaposlenih u školama i djeci kojoj temperaturu kod kuće trebaju izmjeriti roditelji.  Maske će i nadalje morati nositi učenici od petog razreda na dalje, no u samoizolaciju u slučaju zaraze pojedinog učenika sada više neće morati ići cijeli razred, nego samo oni koji su zaraženom bili najbliži, rekao je danas ministar Fuchs.


Naglasio je da je do sada cijepljeno pedesetak posto djelatnika škola što je daleko premalo, no neće bti prisile za cijepljenje ostalima.

Necijepljeni školski djelatnici neće se prilikom dolaska u školu morati testirati, jer, kako je rekao ministar, to bi bilo jako teško izvodljivo.



Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2023. 10:25:40

Create Account