Novi studij logistike Poslovnog veleučilišta Zagreb na engleskom jeziku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.10.2020. 16:27:51
Novi studij logistike Poslovnog veleučilišta Zagreb na engleskom jeziku

Foto:

Poslovno veleučilište Zagreb koji dio nastave izvodi i u Sesvetama u prostorijama Gimnazije Sesvete uvodi novi, suvremeni stručni studij.



Novi specijalistički diplomski stručni studij Supply Chain Maangement (Upravljanje opskrbnim lancima) koji će se izvoditi na engleskom jeziku razvijen je na Poslovnom veleučilištu Zagreb u sklopu EU projekta „SCM – internacionalizacija za poticaj mobilnosti“, u partnerstvu s Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina. Ovaj diplomski studij gospodarske logistike pruža studentima specijalistička znanja iz ekonomije, marketinga, menadžmenta, međunarodnih odnosa, komunikologije, te s posebnim naglaskom na područje novih tehnologija vezano uz Inteligentne transportne sustave. 


Logistika, i lanac opskrbe kao njen glavni dio, čimbenici su efikasnosti i efektivnosti odvijanja procesa kretanja proizvoda, usluga i informacija, unutar i između poslovnih pothvata istoga ili različitih nacionalnih gospodarstava. Ovi sustavi postaju sve složeniji, podrazumijevajući efikasnu koordiniranost i organizaciju velikoga broja logističkih fenomena. Svjetska poslovna znanost smatra da je logistika zadnje preostalo područje u kojem menadžment poduzeća može povećati njegovu efikasnost.


Relevantni lanci opskrbe temelje se na sinergijskom učinku međusobne povezanosti tehnike, tehnologije i poslovnog pristupa. U današnjem okruženju upravljanja opskrbnim lancima potrebna su organizacijska, tehnička i tehnološka znanja čime završeni studenti stječu znanja i kompetencije za aktivno praćenje promjena u sustavu upravljanja opskrbnim lancima te za učinkovito suočavanje sa svim izazovima. 


Pokretanje i provedba ovog diplomskog studija na engleskom jeziku omogućit će s jedne strane veću konkurentnost hrvatskim studentima na stranim tržištima a s druge će strane privući strane studente u Hrvatsku i time doprinijeti većoj mobilnosti, te će se povećati i prijenos znanja. Ovaj projekt sufinancirala je Europska unije u sklopu Europskog socijalnog fonda, a jedan od osnovnih ciljeva projekta „SCM – internacionalizacija za poticaj mobilnosti“ je bio kroz internacionalizaciju studijskog programa povećati kvalitetu, te prepoznatljivost Poslovnog veleučilišta Zagreb kao obrazovne ustanove.


Više informacija o studiju logistike možete naći na poveznici ovdje.




Create Account