Novu školsku godinu vugrovečki učenici započeli u četiri škole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2020. 12:10:10
Novu školsku godinu vugrovečki učenici započeli u četiri škole

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zbog u potresu teškog oštećenja vugrovečke škole, njezini đaci nastavu će pohađati u četiri školske zgrade. Jedina sesvetska škola koja je u potresu pretrpjela znatnija oštećenja je OŠ Vugrovec - Kašina. Tri školske zgrade OŠ Vugrovec - Kašina, u Kašini, Planini Donjoj i Prekvršju pretrpjele su manja oštećenja koja su kroz ljeto sanirana, tako da su spremna primiti učenike, a školska zgrada u Vugrovcu mora u statičku rekonstrukciju, a ujedno će odmah biti dograđen još jedan kat škole, tako da će do početka slijedeće školske godine, do kada bi radovi trebali biti završeni, vugrovečka škola moći primiti sve učenike u jednu smjenu.


Zbog epidemioloških razloga početak ove školske godine je svima specifičan, a vugrovečkim učenicima još i više, jer će umjesto u svoju školu, putovati u četiri: Kašinu, Planinu Donju, Prekvršje, te u OŠ Iver  koja je do sad imala jednosmjensku nastavu. 


A vugrovečki prvašići zajedno sa svojim roditeljima dočekani su pred školom u Prekvršju. Dočekala ih je njihova učiteljica Kristina Patačić, defektologica, prihologinja, te ravnatelj škole Vlado Vuger koji je roditeljima dao i prve informacije o pohađanju nastave  uvjetima epidemije, obnovi škole nakon potresa, prijevozu  i drugim relevantnim podacima.   Prijevoz za sve đake iz vugrovečke škole je osiguran, pa tako i za prvašiće.


Djeca vesela što postaju školarci nesvjesna potpuno drugačije situacije negoli je bila do sad, nestrpljivo su čekala na ulazak u školu, a roditelji sretni , ali i pomalo zabrinuti čeznutljivo su promatrali kako njihovi mališani ulaze u školsku zgradu, kamo odrasli, zbog epidemiološke situacije, nisu smjeli.  


Bit će sve u redu, bez brige, umirivao ih je ravnatelj Vuger. I hoće. Još se svi pomalo učimo prilagoditi novonastalim okolnostima, no život mora dalje, a prvašićima je cijeli život ispred njih. Držimo im palce da ga što bolje iskoriste.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.1.2021. 13:04:59

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account