Povodom Dana učitelja ministrica Divjak nagradila je i devetoro sesvetskih nastavnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.10.2019. 22:51:09
Povodom Dana učitelja ministrica Divjak nagradila je i devetoro sesvetskih nastavnika

Foto: Gimnazija Sesvete

Prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Dan učitelja, 5. listopada, nagradilo je najbolje odgojno – obrazovne djelatnike u Hrvatskoj, među njima i četvoro profesora Gimnazije Sesvete i petoro iz sesvetskih osnovnih škola.Za ovu godinu nagrađeno je 510 nastavnika uz iznos nagrade od 10.000 kuna bruto, za što su sredstva osigurana u državnom proračunu.


Kriteriji vrednovanja propisani su  Pravilnikom. Od jednog do šest bodova, nastavnici mogu ‘zaraditi’ za mentorstvo učenicima na natjecanjima, za vođenje predavanja, radionica i edukacija, za rad u stručnim vijećima i udrugama, za izradu ili objavu stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, za vođenje projekata, unaprjeđenje rada škole, ali i obrazovnog sustava u cjelini.


Nagrađenima je u subotu u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci nagrade uručila i čestitala im ministrica Blaženka Divjak i njena zamjenica Lidija Kralj.


Gimnazija Sesvete sve prepoznatljivija  po kvalitetnom obrazovanju, dokazala se i ovim primjerom,  jer je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo čak četvoro profesora ove naše obrazovne institucije.  Nagrađeni su: Željka Župan Vuksan, Ruža Jozić, Andreja Korčanin i  Nikola Sebastian Jambrošić. 


Uz njih nagrađeno je još petoro sesvetski osnovnoškolskih nastavnika:


Iz OŠ Sesvetski Kraljevec Valerija Begić i Nikolina Štiglić, iz OŠ Sesvetska Sopnica Marijan Biruš, iz OŠ Brestje Ankica Blažinović-Kljajo i iz OŠ Sesvete Ana Lopac Groš. 


Čestitamo svima nagrađenima.Vezane vijesti
Ažurirano: 14.7.2020. 12:12:24

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account