Zagrebačke srednje škole od ponedjeljka prelaze na online nastavu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.12.2020. 12:40:20
Zagrebačke srednje škole od ponedjeljka prelaze na online nastavu

Foto: Grad Zagreb

Zagrebačke srednje škole od ponedjeljka, 14. prosinca, prelaze na online nastavu, potvrdio je u ponedjeljak pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.Na redovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Zagreba objavljeni su djelomični rezultati preliminarnog testiranja učenika i nastavnika u 19 zagrebačkih škola.


Testirano je nešto više od dvije tisuće zagrebačkih srednjoškolaca, a preliminarni rezultati pokazuju prisutnost asimptomatske zaraze kod jedan posto učenika osnovnih, te 2,23 posto učenika srednjih škola. Kada su u pitanju zaposlenici škola, testirano ih je 365, a asimptomatska zaraženost je 3,29 posto.


"To nam potvrđuje da učenici nisu masovni prenositelji covida, te da se virus ne širi u razredima i školama", kazao je Lovrić. "U 75 posto zagrebačkih razreda gdje se pojavio covid samo je jedan učenik pozitivan, a u ostatku dva učenika. Zaključili smo da bi bilo dobro uvesti C model za sve učenike srednjih škola od 14. prosinca, dodao je.


"Ovo će nam biti jedan pokazatelj koliko će ta mjera doprinijeti smanjenju širenja covida. Sasvim sigurno će pridonijeti smanjenju mobilnosti koja je itekako poželjna, smanjenju gužvi u javnom prijevozu", poručio je pročelnik.


Cjeloviti rezultati istraživanja trebali bi biti poznati do kraja današnjeg dana.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.3.2021. 13:11:00

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account