Bandić: Moji jedini pravi koalicijski partneri su Zagrepčanke i Zagrepčani

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.3.2017. 15:57:53
Bandić: Moji jedini pravi koalicijski partneri su Zagrepčanke i Zagrepčani

Foto: HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ zk

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije u ponedjeljak odgovorio novinarima je li s HDZ-om razgovarao o podršci njemu kao kandidatu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, već je poručio da su njegovi jedini pravi koalicijski partneri Zagrepčanke i Zagrepčani.


"Idući ovamo slikao sam se s pet mojih sugrađana. Ja sam s njima stalno u kontaktu - 16 sati dnevno, 365 dana, 17 godina. Jedini istinski pravi koalicijski partneri su moje drage sugrađanke i sugrađani", rekao je Bandić u hotelu Sheraton, gdje je sudjelovao na 2. Zagrebačkom sigurnosnom forumu. 

Na pitanje znači li to da ne očekuje podršku HDZ-a, Bandić je odgovorio: "Sve sam vam rekao. Ja se ufam samo u one koji će odlučiti 21. svibnja, a to su moje drage Zagrepčanke i Zagrepčani. Oni su odlučili i dosad pet puta".

Na upit kako komentira glasine da predsjednik SDP-a Davor Bernardić okuplja stranke ljevice, te vidi li se on u suradnji sa svojom bivšom strankom, SDP-om i Bernardićem, Bandić je odgovorio kako želi da dvije stožerne stranke Hrvatske što prije iznjedre svoje kandidate za gradonačelnika i nositelje liste za Gradsku skupštinu.

"Bilo bi nepošteno i nekorektno da oni nemaju svoje kandidate, to je potrebno radi demokracije u Zagrebu i Hrvatskoj", istaknuo je Bandić.


(Hina)


Create Account