Bernardić poručio: SDP jedini može mijenjati Hrvatsku

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 10.6.2017. 13:04:02
Bernardić poručio: SDP jedini može mijenjati Hrvatsku

Foto: Hina Dario GRZELJ/ dag

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u subotu na sjednici Glavnog odbora stranke kako im rezultati na lokalnim izborima nisu fantastični, ali nisu ni loši i da imaju razloga za optimizam te je pozvao sve koji s SDP-om dijele isti svjetonazor da im se priključe. 


"Unatoč financijskim problemima, uz puno manje sredstava, ostvarili smo rezultat koji nije fantastičan, ali koji nije toliko loš. Imamo nešto više gradonačelnika i načelnika, i imamo razloga za optimizam", rekao je Bernardić na početku Glavnog odbora SDP-a koji je potom zatvoren za javnost.

Čestitao je mladim SDP-ovcima koji su preuzeli odgovornost za upravljanje u svojim lokalnim sredinama i koji će, kaže, voditi SDP u pobjedu na slijedećim parlamentarnim izborima.

S njima, rekao je, SDP i Hrvatska imaju razloga za optimizam.


SDP je jedina snaga koja može mijenjati Hrvatsku 

"U ovom trenutku je potpuno jasno da je SDP jedina čista i jasna alternativa u Hrvatskoj, jedina snaga koja Hrvatsku može mijenjati. Želja nam je da u moralnoj kaljuži u kojoj se naša zemlja nalazi, zbog političke trgovine neviđenih razmjera, borbe za fotelje, vlasti zbog vlasti, pokažemo da Hrvatska može biti drugačija, da može biti pristojna, radišna, poštena i uspješna zemlja", poručio je Bernardić. 

Naglasio je kako je SDP u svakom trenutku spreman graditi društvo i zemlju te osigurati bolje obrazovanje za djecu jer su "pokrenuli obrazovnu reformu u lokalnim sredinama".

Također su, kaže, spremni boriti se u lokalnim sredinama za sve koji žive od svoga rada, za veću prosječnu plaću te da minimalna plaća bude barem 50 posto prosječne plaće, kao i za dostojanstven život umirovljenika.

To je, kaže, dio koncepta i razlika između dvije Hrvatske - vlast pod svaku cijenu i radi interesa i, s druge strane, obraz i Hrvatska koja radi, koja je pristojna mirna i radišna, Hrvatska u kojoj obraz nema cijenu.


Pozivam sve u stranci da rade za SDP, a ne protiv 

Bernardić je naveo kako su u SDP-u reformirali rad stranačkih savjeta, da mijenjaju statut i da će u narednom razdoblju biti koncentrirati na rad na terenu.

"Ne smijemo bježati od problema, okrenuti glavu od loših i štetnih stvari koje se događaju unutar naših redova. Pozivam sve da rade u interesu SDP-a, a ne protiv interesa SDP-a", istaknuo je.

Rekao je da jak SDP znači jaku Hrvatsku te da su uvijek poštivali sve svoje partnere. "Pozivam sve koji s SDP-om dijele isti svjetonazor da nam se priključe jer Hrvatska može bolje, ne mora biti lice i naličje politike koju smo vidjeli jučer. To Hrvatska nije, već može, mora i zna bolje", poručio je predsjednik SDP-a na početku sjednice stranačkog Glavnog odbora.  


(Hina)


Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account