Ivan Valek kandidat Hrvatske braniteljske pučke stranke za zagrebačkog gradonačelnika

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 2.3.2017. 17:06:52
Ivan Valek kandidat Hrvatske braniteljske pučke stranke za zagrebačkog gradonačelnika

Foto: Screenshot

Hrvatska braniteljska pučka stranka predstavila je u četvrtak svojeg kandidata za zagrebačkog gradonačelnika na izborima u svibnju, zagrebačkog vodnog arhitekta Ivana Valeka.


"Tražimo inventuru, nema politike", kazao je Valek, koji u kampanju za čelno mjesto u gradu ide pod sloganom "Zagreb - naj grad".

Rekao je kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zadužio Zagreb za 300 milijuna eura, a vratiti mora 500 milijuna eura do kraja godine. Za 17 godina koliko je Bandić na čelu grada, dodao je, potrošeno je 200 milijardi kuna, zaduženi smo za više od sto milijardi kuna.

Posebno zabrinjavajućim ocijenio je demografsko odumiranje nacije, zbog čega predlaže 200 kuna doživotno za svako dijete koje se rodi.

Kao najveću promašenu investiciju naveo je pročistač voda. "Tu je 'srce zmaja' i tu su povezani i HDZ i SDP i gradonačelnik i HSLS i HNS. Kada vam 40 do 50 posto vodovoda curi, kad vam je transport na nuli, kad nemate ničega, ulažete 10 milijardi da bi pročistili vodu koju nitko ne pije. Tu je Zagreb opljačkan", ustvrdio je Valek.  

Ustvrdio je da je proračun, koji iznosi oko 7,5 milijardi kuna, "proračun za plaćanje dugova onih koji su vas izabrali". Ako ostane kako je, najavio je da će ako postane gradonačelnik za četiri godine povećati proračun 10 do 15 posto.

Komentirao je svoje protukandidate, ustvrdivši da nema neovisnih, te je ocijenio da su sve stranke povezane i sve već unaprijed dogovoreno.

Valek je bivši košarkaš i poduzetnik. Završio je građevinsko-tehničku školu, a diplomirao na Arhitektonskom fakultetu. Ima više desetaka realiziranih projekata u cijeloj regiji i šire. Kasnije se specijalizirao i za dvonamjenska protuatomska skloništa.

Radio je, između ostalog, kao gospodarstvenik u Montingu i Inženjeringu na mjestu tehničko-komercijalnog direktora. Ima oko 900 realizacija bazena i fontana. Radio je na četiri kontinenta.


(Hina)


Create Account