SDP: Demografska obnova počinje s poštenom isplatom plaće za pošteno odrađeni posao

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 28.2.2017. 17:34:54
SDP: Demografska obnova počinje s poštenom isplatom plaće za pošteno odrađeni posao

Foto: HINA/ Denis CERIĆ /dc

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je podatke Porezne uprave o neisplati plaća više od 10.000 radnika, ustvrdivši da su vladajućoj garnituri puna usta demografske obnove, a pritom ne čine ništa da isprave nepravdu zbog kojih se mnogi i odlučuju iseliti iz zemlje ili ne zasnivati obitelj, te poručivši da demografska obnova i zaustavljanje iseljavanja mladih počinje s poštenom isplatom plaće za pošteno odrađeni posao.


Najnoviji podaci Porezne uprave govore da plaće u Hrvatskoj ne isplaćuju ukupno 3.423 poslodavca, koji zapošljavaju 10.670 radnika. Ovi podaci odnose se razdoblje od siječnja do prosinca 2016., a ne uključuju još brojne druge radnike koji se, zbog straha od gubitka posla, nisu usudili prijaviti svog poslodavca, napominje SDP u priopćenju.

"U istom tom vremenu bolji život izvan granica Hrvatske potražilo je preko 50.000 građana, uglavnom mladih koji ne vide perspektivu u zemlji u kojoj je neisplata plaća normalna pojava. Vladajućoj garnituri puna su usta demografske obnove, a pritom ne čine ništa da isprave nepravdu zbog kojih se mnogi i odlučuju iseliti iz zemlje ili ne zasnivati obitelj", ističu iz najveće oporbene stranke.


Plenkovićeva Vlada ne čini ništa za one koji samo žele pošteno zarađenu plaću

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ustvrdio je i kako Vlada Andreja Plenkovića tolerira netrpeljivost i netoleranciju u društvu te potiče ideološke podjele, dok s druge strane ne čini ništa za one koji samo žele pošteno zarađenu plaću. 

"Više od 10.000 radnika radi, a ne prima plaću, a nitko ništa ne poduzima. Vladajući pričaju o demografskoj obnovi, a ne govore o uzrocima takve teške situacije. Kako će se mladi odlučiti zasnovati obitelj kad mjesecima ne prime plaću? Zašto bi netko ostajao u zemlji u kojoj je to normalno, a ne otišao tamo gdje je nezamislivo da se ne dobije plaća za svoj rad?" pita Bernardić u priopćenju te napominje da su upravo ovi najranjiviji slojevi društva ostali zakinuti poreznom reformom. 

"Kakav je učinak imala porezna reforma na građane koji mjesecima čekaju svoju plaću? Od ove Vlade su dobili samo skuplju struju, plin i cestarinu. Demografska obnova i zaustavljanje iseljavanja mladih počinje s poštenom isplatom plaće za pošteno odrađeni posao", naveo je predsjednik SDP-a.


(Hina)


Create Account