(VIDEO) Zagrebački HDZ surađivat će s Bandićem

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 27.6.2017. 9:06:11
(VIDEO) Zagrebački HDZ surađivat će s Bandićem

Foto: HINA multimedija

Zagrebački Gradski odbor HDZ-a odlučio je na sjednici u ponedjeljak navečer da će surađivati s  pobjednikom lokalnih izbora u Zagrebu, gradonačelnikom Milanom Bandićem ističući kako je temelj tih razgovora provođenje njihovih projekata, te su istaknuli kako se treba promijeniti ime Trga maršala Tita, podsjetivši kako je to izvorno prijedlog HDZ-a, i to ne referendumom.


"Naš stav je jasan - ne referendumu, promjena imena Trga maršala Tita, da. Razgovarat ćemo o svim varijantama", izjavio je novinarima nakon sjednice  predsjednik gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić.

Na upite sviđa li mu se večeras iznesen prijedlog gradonačelnika Bandića da se Trg nazove Trgom Republike Hrvatske, nije odgovorio.  HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet rekao je, pak, da mu se sviđa taj prijedlog.

Mikulić je podsjetio kako je promjena imena Trga maršala Tita izvorno ideja HDZ-a te kako je njihov stav poznat, "da najljepši trg Zagreba treba promijeniti ime". Pojasnio je kako HDZ-ov prijedlog ranije nije bio prihvaćen zbog čega to pitanje nije došlo do Gradske skupštine.

Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a su se analizirali i rezultati proteklih lokalnih izbora te je zaključeno kako činjenice treba prihvatiti onakvima kakve jesu. Mikulić je ocijenio kako su rezultati mogli biti i bolji.

"Ovo je nešto što se zove baza za budućnost i iz ovoga ćemo izvući pouke. To će biti škola za budućnost jer se već spremamo za izbore 2021. godine, ili kad god oni bili, HDZ će biti spreman", kazao je.

Dodaje kako se večeras razgovaralo, s obzirom na zamjene u Gradskoj skupštini, da umjesto kandidata koji su izabrani na listi (predloženih zamjenika HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika) Nikoline Brnjac i Krunoslava Katičića, ulaze Mislav Herman i Kazimir Ilijaš.


HDZ-a spreman za razgovore s Bandićem, projekti sastavni dio pregovaranja 

Prgomet je pak istaknuo odluku Gradskog odbora HDZ-a o pregovorima s pobjednikom lokalnih izbora Bandićem.

"Pregovarat ćemo Mikulić i ja, već smo sutra spremni na razgovore, a temelj tih razgovora bit će provođenje naših projekata, kao i odgovornost u provođenju i participacija u provođenju projekata", naglasio je Prgomet.

Na pitanje hoće li HDZ tražiti predsjedničko mjesto u Gradskoj skupštini, Prgomet je rekao kako je to dio pregovaračkog paketa te da ništa neće uvjetovati, no i da su političke pozicije i projekti sastavni dio pregovaranja. Dodao je kako će o sadržaju pregovora obavijestiti kada oni završe.

Upitan koliko je HDZ spreman pregovarati s Brunom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem, Prgomet je odgovorio kako je Bandić pobjednik izbora koji je najzainteresiraniji da osigura skupštinu.

"Mi razgovaramo s pobjednikom ovih izbora, to je naš partner. Želimo imati ozbiljan i odgovoran partnerski odnos unutar skupštine i u vođenju Zagreba", rekao je.

Nije želio govoriti o predloženim imenima za predsjedničku funkciju dok ne završi proces pregovora. "Tek kad potpišemo ugovor o suradnji koji će biti dostupan javnosti, Gradski odbor stranke mora dati odobrenje za takvo nešto te ćemo razgovarati o rješenjima", kazao je Prgomet.

Ponovio je kako su im važni projekti koje je HDZ-ov Gradski odbor pripremio za kampanju, na čemu će i inzistirati. 

"Mi nećemo razgovarati s drugim partnerima, zasada samo s Bandićem, a s kim će on razgovarati to ćemo vidjeti, a svakako će to biti dio naših pregovora", zaključio je Prgomet.


(Hina)


Video: HINA multimedija

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account