Pobjedom u Zagrebu Sveci postali prvaci 2. lige Centar!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.3.2019. 9:59:23
Pobjedom u Zagrebu Sveci postali prvaci 2. lige Centar!

Foto: Sesvete danas, arhiva

U vrlo izjednačenoj utakmici košarkaši Sesveta jučer su u gostima u Zagrebu pobijedili Univers sa 75:72 (29:29) i time kolo prije kraja postali prvaci.Bila je to teška i dramatična utakmica u koju su Sesvećani ipak ušli bolje i prvu četvrtinu dobili s 21:13. Bude se domaće, drugu četvrtinu dobivaju oni sa 16:8 i na odmor se odlazi s izjednačenim rezultatom 29:29. U igri koš za koš, domaći se u nastavku malo bolje snalaze, dobivaju treću četvrtinu s tri poena, no u posljednjem dijelu utakmice Saintsi konsolidiraju redove, postaju efikasniji i bolji u obrani te s + 6 završavaju zadnji period što im u konačnici donosi pobjedu od +3 za velikih 75:72. Obzirom da je Samobor pobijedio najozbiljnijeg suparnika Sesvećana, momčad Zapada, kolo prije kraja Sesvećani su osigurali naslov prvaka 2. Lige centar i po završetku prvenstva nastavljaju natjecanje u kvalifikacijama za ulazak u 1. ligu. 


Iako oslabljeni ozljedama što automatski znači i kraću klupu, naši košarkaši cijelu su sezonu odradili gotovo besprijekorno, a zanimljivo je to što niti jednu utakmicu nisu izgubili u gostima!


Bit će još prilike za slavlje, a pogotovo ako se uspije izorganizirati želja trenera Tomislava Vouka da se kvalifikacijski turnir odigra u Sesvetama. Univers

Ivan Bilić 25, Luka Cindrić 21, Damjan Bandić 16, Ivan Ćirić 7, Luka Seničić 2, Borna Raić 1, Ante Matijević 0, Tin Bušić 0, Frane Jusup 0, Karlo Krčelić 0, Juraj Čičko 0.

Sesvete

Dario Papak 24, Matej Krajačić 20, Mislav Oršanić 11, Philip Babić 9, Ivan Radman 7, Nikola Raguž 4, Ivan Perković 0, Franko Dugandžić 0, Brian Joseph Piplica 0, Karlo Findri 0, Bonislav Bošnjak 0, Stipe Rimac 0.


Rezultati nepotpunog 17. kola:


Tablica:Vezane vijesti
Ažurirano: 17.2.2020. 12:24:00

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account