Europsko nogometno prvenstvo u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.5.2017. 15:24:53
Europsko nogometno prvenstvo u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Hrvatska je domaćin Europskog nogometnog prvenstva Under-17, dakle nogometaša starih do 17 godina. Prvenstvo je počelo jučer, potrajat će do 19. svibnja, a odigrava se u 7 hrvatskih gradova, a za Zagreb je odabran stadion sv. Josipa Radnika u Sesvetama.


Na završnom turniru UEFA Europskog prvenstva U-17 sudjeluje 16 momčadi, koje su ždrijebom razvrstane u četiri skupine. Prvenstvo je započelo jučer, a u Sesvetama je utakmica igrana danas u podne. Sastale su se reprezentacije Nizozemske i Ukrajine. Pobijedila je Nizozemska rezultatom 1:0.

U Sesvetama će još igrati u subotu, 6. svibnja u 14 sati Engleska i Ukrajina, a u srijedu 10. svibnja Ukrajina i Norveška. U ovoj skupini osim rečenih reprezentacija još igraju: Francuska, Mađarska, Škotska i Farski Otoci. Polufinalne utakmice igraju se u utorak 16. svibnja u Varaždinu i Zaprešiću, s time da će se tog dana u Sesvetama odigrati play off utakmica u 12 sati. Finalna utakmica je u Varaždinu, u petak, 19. svibnja u 20 sati.

Na današnjoj utakmici u Sesvetama bilo je, vjerovali ili ne, tisuću gledatelja. Hrvatski nogometni savez podijelio je toliko ulaznica zagrebačkim i naravno sesvetskim srednjoškolcima koji su ispunili tribine do posjednjeg mjesta. Rezultat im nije uopće bio bitan, nego su uglavnom cure komentirale kako koji mladi nogometaš izgleda i kakve ima noge. Drage cure, u Sesvetama će biti još tri puta prilike za takve komentare.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.8.2019. 13:09:14

Create Account