Martina Andrašek sjajna na ekipnom plivačkom prvenstvu Hrvatske

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2019. 11:39:41
Martina Andrašek sjajna na ekipnom plivačkom prvenstvu Hrvatske

Foto: Pk Dubrava

Martina je kao kapetanica ženske ekipe Plivačkog kluba Dubrava bila izvrsna, a sjajnom drugom mjestu prvenstva od šest članica ekipe pridonijela je  još jedna Sesvećanka Leona Coha.Proteklog je vikenda u Rijeci održano ekipno plivačko prvenstvo Hrvatske, jedino takvo godišnje plivačko ekipno natjecanje u državi. Martina Andrašek kapetanica je ženskog tima kluba za koji pliva, a to je PK Dubrava. Od 50 hrvatskih sportskih plivačkih klubova, ovdje ih se natjecalo osam najboljih. 


Neprikosnoven vladar hrvatskog plivanja, zagrebačka Mladost bila je i prije natjecanja uvjerljivi favorit natjecanja što je i opravdala, ali za ostala mjesta vladala je velika gužva. Martina je bila upotpunosti neprikosnovena u svojoj disciplini leđno na 100 metara, no, za klub je plivala i druge utrke, primjerice u utrci 4x 100 metara mješovito u kojoj je kao prva plivačica ostvarila i najbolji rezultat utrke, no plivala je i druge discipline. 


Tako je u svih šest individualnih utrka osvajala plasman među prve tri, a čak u pet od tih šest utrka ostvaruje svoj najbolji rezultat (pb). Uz sjajne nastupe njenih kolegica iz ekipe u konačnici ukupno osvajaju drugo mjesto iza Mladosti što donosi veliko slavlje u klubu. 


Dodajmo da je već spomenuta članica ekipe, mlada Sesvećanka Leona Coha, o kojoj će se vjerojatno u budućnosti također mnogo čuti,  isplivala normu za Europsko juniorsko prvenstvo koje će od 24. do 27. kolovoza biti održano u Budimpešti (Mađarska).


Žensku srebrnu ekipu PK Dubrava činile su: 

Martina Andrašek, kapetanica, godište 2000.

Amber Baldani, 2001.

Marija Dodig, 2001.

Leona Coha, 2002.

Iva Hristo, 2004. 

Vanja Vrbanec, 2005.

Trener Igor Berislavić.


Dodajmo da su i plivači Dubrave također postigli veliki uspjeh osvojivši kao i njihove kolegice srebrnu medalju.


Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account