Rukomet na pijesku: Hrvatska osvojila srebro, pomogli i Sesvećani

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.7.2018. 18:43:10
Rukomet na pijesku: Hrvatska osvojila srebro, pomogli i Sesvećani

Foto: BHC fb

Na svjetskom prvenstvu u Kazanju Hrvatska reprezentacija danas (nedjelja) je osvojila srebro, zlatni su po peti puta Brazilci.



Nakon osam pobjeda u Kazanju, Hrvatska je u finalu muškog Svjetskog prvenstva u rukometu na pijesku koji je održan u Kazanju, glavnom gradu Republike Tatarstan Ruske federacije odigrala vrlo hrabo protiv četverostrukih svjetskih prvaka Brazila! U polufinalu je Hrvatska bila bolja od Mađarske 2-0, dok su Brazilci bili bolji od Švedske. 


U srazu trenutno najboljih svjetskih momčadi Brazilci su se ovaj put pokazali nešto boljom ekipom i uzeli svoj peti svjetski naslov. Nakon dva vrlo izjednačena seta bilo je ipak 2:0 za Brazil. 


Hrvatska je u drugoj fazi već jednom svladala Mađarsku, kao i Španjolsku i Vijetnam. U četvrtfinalu je svladana Danska nakon raspucavanja, a Mađarsku su izabranici Mladena Paradžika pobijedili 26:18 i 28:22. Od samog početka susreta Hrvatska je bila bolja momčad, a najviše veseli činjenica kako je hrvatska reprezentacija igralo sve bolje kako je turnir odmicao dalje.


Brazilci su četverostruki svjetski prvaci, ali Hrvatska je aktualni svjetski prvak. Bila je to repriza finala iz Budimpešte 2016. godine, kada je Hrvatska došla do svog drugog naslova. 


Za Hrvatsku reprezentaciju igrali su aktualni član MRK-a Sesvete Matej Semren, te dvojica bivših članova kluba Mario Lacković i Tomislav Lauš. 


Čestitke svima u našoj reprezentaciji.


Create Account