Šah: LOŠ START SENIORA " VRUSTUN 1252 VURNOVEC"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.3.2017. 15:13:17
Šah: LOŠ START SENIORA " VRUSTUN 1252 VURNOVEC"

Foto: Mali šahisti Vurnovca osvjetlali obraz svog kluba, ŠK Vrustun 1252, Marijan Dolčić

Piše: Marijan Dolčić, predsjednik ŠK Vrustun 1252

Započelo 26 ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu -V liga centar.  Kazić isključen zbog mobitela.

Ekipa Vrustun 1252 iz Vurnovca prvo kolo igrala kao domaćin sa drugom ekipom Končara . Sve je krenulo dobro dok igraču Vrustuna 1252 Velidu Kaziću nije zazvonio ne isključeni mobitel, a što automatski znači diskvalifikaciju i gubitak partije .

Situacija na 4 table je bila u boljoj poziciji za domaćina što se u završnici  zbog brze igra okreče pa Kezerić i Konicija gube partije . Damir Obad u boljoj  završnici dobiva svoju partiju te smanjuje na 1:3 , što otvara mogućnost neriješenog rezultata . No tada  na prvoj ploči Milan Škorić pravi previd te dobivenu partiju gubi i 1:4. U dugoj završnici Ivan Kovačić ostaje bez tempa što njegov protivnik korist i umjesto tad  predvidivog remija pobjeđuje . I to je šah , danas nažalost umjesto izglednog  rezultata 4:2  ili barem  3:3 , težak poraz domaćina ekipe Vrustun 1252. Čestitka ekipi Končar II na pobjedi.

Za razliku od seniora naša prva kadetska ekipa dobro starta u Garešnici u II C kadetskoj ligi  sa 2 pobjede i porazom a druga ekipa sa 1 pobjedom i 2 poraza. David Orač sa 2.5 boda iz 3 partije najbolji ,Laura Orač i Patrik Palikuća sa 2 pobjede dobri te Leo Orač 1,5 osvojeni bod. Druga ekipa jedna od najmlađih sa 1 pobjedom dobro startala , Denić Lovro osvojio 1.5 bod a
Kereš Tomislav i Tin Rezo po bod dok je Rezo Borrna bez bodova , volje ima a bodovi će doći. I zato danas Čestitke idu kadetima i njihovom voditelju prof. Damiru Obadu.


Create Account