Šah: Prvi poraz Zdenka Kožula

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.4.2017. 10:37:03
Šah: Prvi poraz Zdenka Kožula

Foto:

U 6. kolu tradicionalnog međunarodnog otvorenog turnira pod nazivom „Karpoš open“ na kojem sudjeluje 197 igrača iz 30 zemalja Zdenko Kožul je pretrpio prvi poraz  koji ga je udaljio od borbe za vrh.


U partiji s mladim armenskim velemajstorom Samvelom Ter-Sahakianom, Kožul je zapao u pasivniju poziciju, koju je Armenac usprkos raznobojnim lovcima izvrsnom igrom pretvorio u veliku pobjedu. Na rubu poraza bio je i Leon Livaić, koji se nedovoljno dobro pripremljen upustio u oštru teorijsku diskusiju s Poljakom Mateuszom Paszewskim. Poljak je hrabro žrtvovao figuru i došao nadomak pobjede, ali je tada dopustio pojednostavnjenje pozicije i Livaić je spasio remi. 


Važniji rezultati 6. kola:

Artemiev-Hovhannisian 1:0, Ter Sahakian-Kožul 1:0, Korneev-Đukić 1:0, Georgiev-Bogdanovski 1:0, Rzajev-Demčenko 0:1, Kovčan-Tomazini remi, Petrosian-Nikolić N. 1:0, Cossin-Themelis 1:0, Saraci-Blagojević 0:1, Stathopoulos-Sadikov 0:1, Livaić-Paszewski remi itd.


Poslije 6. kola vode Artemiev i Ter Sahakian sa po 5,5 bodova, Korneev, Georgiev, Demčenko, Petrosian, Cossin, Blagojević, Sadikov, Erdogdu i Brokken imaju po 5 bodova, a onda slijedi velika skupina igrača sa po 4,5 boda u kojoj je i naš Zdenko Kožul. Leon Livaić ima 4 boda.


(Hina)


Create Account