Vaterpolo: Odlučujuća utakmica za Superfinale

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.4.2017. 12:22:39
Vaterpolo: Odlučujuća utakmica za Superfinale

Foto: HINA/ Damir SENČAR /ds

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je imena 13  igrača s kojima će 11. travnja  u Šibeniku  protiv Nizozemske odigrati odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u  B skupini koje vodi na Superfinale FINA Svjetske lige.


Na Tuckovom popisu su vratari: Marko Bijač i  Marin Šparada, centri: Luka Lončar i Ivan Krapić, bekovi: Marko Macan, Ivan Buljubašić i Andrija Bašić te vanjski igrači: Maro Joković, Antonio Petković, Ivan Domagoj Zović, Anđelo Šetka Loren Fatović  i Ante Vukičević.

Na popisu nema standardnih reprezentativaca Sukna, Bušlje, Garcije, Marcelića i Bukića, a prvi put su u seniorsku reprezentaciju pozvani vratar Mornara BS Šparada i bek Mladosti Bašić. 

"Predstoji nam bitna utakmica koju moramo pobijediti ukoliko se želimo plasirati na završni turnir Svjetske lige. Vjerujem u našu igru i smatram da smo apsolutni favorit, naročito uz prepune tribine i podršku naših vjernih navijača", rekao je izbornik Tucak  koji je uvjeren da će se naši vaterpolisti izboriti nastup na završnici Svjetske lige koja će se u mjesecu lipnju održati u Moskvi.

Utakmica se igra u 19,30 sati na bazenu u Crnici i na njoj će se obilježiti deseta obljetnica osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu (travanj 2017.) pa će se u Šibeniku okupiti ta zlatna generacija koju je vodio izbornik Ratko Rudić.


(Hina)


Create Account