Vurnovečki Šk Vrustun 1252 nastavlja s odličnim igrama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.4.2017. 22:44:34
Vurnovečki Šk Vrustun 1252 nastavlja s odličnim igrama

Foto:

Osnovnoškolac u seniorima! Sesvetski šahovski dragulj, David Orač zaigrao u seniorskom meču, i dobio!

U 4. kolu V. seniorske lige, Šk Vrustun 1252. Vurnovec odmjerio je snage s  Šk Stjepan Bosak URIHO II. Iako smo bili domaćini, igralo se u prostoru prilagođenom invalidima  Doma sportova u Zagrebu gdje ŠK Stjepan Bosak URIHO igra sve svoje mečeve budući da se radi o klubu tjelesnih invalida. U pripremi za meč smo imali manji problem, jer smo ujutro ostali bez Ivana Kovačića koji se iznenadno razbolio. Hitno smo našli zamjenu u osobi naše najveće nade i najbolje prve ploče druge kadetske lige Davida Orača.

Meč smo otvorili odlično, Milan Škorić i Željko Konicija su svoje protivnike nadigrali u otvaranju i nakon manje od 20 poteza i sat vremena igre ostvarili pobjede. Velid Kazić i David Orač došli su u lagano dobivene pozicije, dok je Miro Kezerić na šestoj ploči ostvario jasnu prednost s crnima. Jedini problem je bila druga ploča gdje je Damir Obad s crnima figurama slabiji i nikako ne uspijeva izjednačiti. No, upravo na drugoj ploči dolazimo do trećeg boda grubim previdom Damirova protivnika. Četvrti bod i pobjedu donosi Velid sjajno vođenim napadom.
Ubrzo dobivaju i David i Miro. Meč za malo više od dva sata završava našom glatkom i maksimalnom pobjedom 6-0.
Izostanak Ivana se nije osjetio, David je bio sjajna zamjena i tako nastavio s izvanrednim igrama ove godine. Ovaj mladi dragulj  ŠK Vrustuna 1252  Vurnovec  treba brušenje, a sve ostalo ima.

Slijedeće 5. kolo je na rasporedu 30.4. nakon uskrsne pauze kad gostujemo u Draganićima kod  ŠK Draganić

izvještaj kapetana prof. Damira Obada


Create Account