Unatoč poraza Sesvećani su i dalje prvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.3.2017. 9:17:17
Unatoč poraza Sesvećani su i dalje prvi

Foto: MRK Sesvete

U 19. kolu 1. HRL sjever Moslavina je na domaćem terenu u Kutini pobijedila Sesvete 30:26.

Pratitelj Sesvećana RK Maksimir Pastela pobijedio je Ivanić 22:20.  Unatoč porazu i pobijedi pratitelja,
Sesvećani su i nadalje zadržali prvo mjesto, sada s istim brojem bodova kao i Maksimir, ali boljom gol razlikom.


Na neugodnom gostovanju u Kutini kod Moslavine doživjeli smo četvrti poraz ove sezone i sada smo opet bodovno poravnati s Maksimir Pastelom na vrhu ljestvice. Druga ekipa poražena je na gostovanju u Gorici, a kadeti su porazili RK Medveščak. Ovaj vikend je za zaborav, jer su izuzev kadeta sve selekcije upisali su poraze.

 
Prva ekipa

Na gostovanju u Kutini u 19. kolu 1. HRL sjever doživjeli smo poraz – domaći sastav je bio bolji rezultatom 30-26. Na put smo krenuli bez trojice prvotimaca – zbog ozljeda i bolesti trener Bilić nije mogao računati na vratara Mateja Mudrinjaka te krila Luku Vinkovića i Nikolu Mirosavljevića. Utakmicu smo slabije otvorili i protivnici su stvorili prednost od 11-6 do 15. minute. Nakon toga smo u dva navrata došli na dva gola zaostatka, ali na odmor se otišlo s 15-11 za Moslavinu. Drugo poluvrijeme otvorili smo u dobrom ritmu i ubrzo došli na gol zaostatka, no zatim je uslijedilo isključenje Nevena Grgurića i domaćini se opet vraćaju na prednost od četiri pogotka, što su održavali do kraja susreta i zasluženo slavili. U našim redovima nije bilo previše raspoloženih pojedinaca, a istaknuo se Marko Mihaljević koji je zabio 7 pogodaka, a od toga čak 6 u zadnjih 10 minuta.

MRK Sesvete: Aleksandar Mateša, Filip Maloča; Neven Grgurić 1, Matija Rodić 2, Luka Ćosić 3, Krešimir Malbašić, Mario Lacković 4, Matej Semren 1, Karlo Grgurić, Marko Punčec 1, Josip Mijo Jurić, Ivan Ćurković 1, Marko Mihaljević 7, Alen Šušnja 1, Roko Glasnović, Darko Mršić 5.

Trener: Zvonimir Bilić
Druga ekipa

Na gostovanju u Velikoj Gorici druga ekipa poražena je rezultatom 25-35. Za domaći sastav nastupala su trojica igrača koja igraju Premijer ligu te su upravo na njihovim krilima (kombinirano 23 postignuta gola od 35 ukupno) Goričani stigli do zaslužene pobjede. Već do poluvremena Gorica 2 je imala prednost od 19-12, a do kraja utakmice razlika je povećana na 10. U našim redovima Mislav Zadro je bio među rijetkima raspoloženim igračima te je postigao 8 golova, a po četiri pogotka postigli su Fran Zadro i Ivan Karlo Kuraja.

MRK Sesvete: Domagoj Sedinić, Marko Pranjić; Mihael Vulje, Klaudio Hranjec 2, Bruno Hranjec 2, Fran Zadro 3, Šimun Milešić 3, Mislav Zadro 7, Ivan Karlo Kuraja 5, Dominik Mrkonja, Ante Tomić 2, Marko Kovačević 1, Domagoj Bunjački, Filip Petrović.

Trener: Davorin Štrlek
Kadeti

Kadeti su na domaćem terenu Gimnazije Sesvete bez većih problema porazili RK Medveščak. U prvom dijelu sezone s istim protivnicima odigrali smo izjednačeno, iako je tada falilo nekoliko važnih igrača. Završilo je rezultatom 26-23, iako je na poluvremenu bilo 14-7 za naše dečke. Listu strijelaca predvodio je Marko Kovačević sa 6 pogodaka, dok su krila Fran Zadro i Šimun Milešić zabili po 5 pogodaka. Vratari Domagoj Sedinić i Marko Pranjić skupili su 15 obrana, što je vrlo dobrih 40% obrana.

MRK Sesvete: Domagoj Sedinić, Marko Pranjić; Matej Jurić, Fran Zadro 5, Šimun Milešić 5, Mihael Vulje 3, Dominik Mrkonja 1, Marko Kovačević 6, Domagoj Bunjački 4, Filip Petrović 2.

Trener: Davorin Štrlek
Mlađi kadeti (2002.)

Na gostovanju u Krapini 2002. godište poraženo je od RK Zagorec. Iako smo na poluvremenu vodili rezultatom 12-11, domaći sastav je odigrao bolje u nastavku utakmice i došao do pobjede – završilo je 27-24 za momčad iz Krapine. U našoj ekipi najbolji strijelac bio je Viktor Bošnjak sa 6 golova.

MRK Sesvete: Patrik Potlaček; Ante Šekelja 2, Sven Ivan Lukšić 3, Luka Stanić 1, Ivan Marić 1, Viktor Bošnjak 6, Luka Žmegač 3, Ante Bajan, Mihael Vrban 3, Luka Bogdan, Luka Peršić, Petar Šarčević, Jan Papić 3, Vito Čulo 1.

Trener: Robert Lazić
Dječaci A (2004.)

Prva ekipa 2004. godišta imala je težak posao protiv MRK Ivanića – ekipe s vrha tablice. Gosti su pokazali zašto dijele drugo mjesto te su pobijedili rezultatom 33-20. Na odmor se otišlo sa zaostatkom od pet golova (8-13), a do kraja utakmice gosti su povećali razliku i zasluženo došli do pobjede. Ponajbolji pojedinac naše ekipe bio je Ante Šekelja koji je zabio šest pogodaka, dok je Ivan Marić postigao dva manje.

MRK Sesvete: Nikola Kahlina; Ante Šekelja 6, Noa Ćurković, Sven Ivan Lukšić, Luka Stanić 3, Ivan Marić 4, Borna Šnjarić, Borna Marko Brekalo, Josip Tomić 2, Tvrtko Kuraja 1, Mateo Gotal 2, Karlo Radić, Karlo Kršak, Karlo Domazet 2, Mateo Sliško, Igor Ravlić.

Trener: Josip Cvetković

Druga ekipa upisala je poraz od Maksimir Pastele 2 u 1. kolu Lige za prvaka 2. HRLDA središte. U ovoj utakmici priliku su dobili dečki koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu sezone. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Maksimir Pastele od 16-6, a utakmica je završena rezultatom 31-11 za goste. Karlo Domazet bio je najbolji strijelac u našim redovima s 4 pogotka, dok je Karlo Radić postigao 3.

MRK Sesvete: Luka Pehar; Noa Ćurković 2, Sven Ivan Lukšić, Borna Šnjarić, Borna Marko Brekalo, Florijan Svibovec, Ivan Hodak, Tvrtko Kuraja 1, David Frančešević, Karlo Kršak, Karlo Domazet 4, Mateo Sliško, Igor Ravlić, Karlo Radić 3, Matija Mikulić, Marko Zdelar.
Dječaci B (2006.)

Ovoga vikenda dječaci B odigrali su čak tri utakmice – prva ekipa poražena je u gostima kod Trnja, a druga ekipa igrala je u subotu protiv ZG Dubrave te u nedjelju protiv Zagorice.

Tekst: Marko Ćurković

Rezultati:


Tablica nakon 19. kola.


Create Account