Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.8.2017. 12:28:05
Početak: 17.08.2017. 12:00
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama

Foto: Ilustracija

Društvo Crvenog križa Sesvete organizira ljetnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. 


Akcija će biti održana u četvrtak, 17. kolovoza u vremenu  od 12,00 do 16,30 sati u prostorijama Doma obrtnika Sesvete,Ninska 11c.


Svi koji se odazovu na akciju ukratko se provjeri zdravstveno stanje, tlak i nivo željeza u krvi, te ako je sve u redu, može se dati krv.


Nakon davanja krvi, davaoci moraju nadoknaditi tekućinu, pa im je stoga na raspolaganju sok ili crno vino. Također, Crveni križ za svakog darovatelja priređuje galblec, najčešće u obliku bečkog odreska s krumpirom. 


Iz sesvetskog Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da se odazovu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.


Svakako je dobro napomenuti da doborovojni darovatelj krvi nakon određenog broja davanja imaju pravo na određene blagodati. Nakon 31. darovane doze krvi dobrovoljni davaoc krvi ima pravo na besplatno doživotno dopunsko zdravstveno osiguranje.  Također i Grad Zagreb ima pogodnosti za svoje darovatelje koji imaju pravo na neograničen besplatan gradski prijevoz ZET.a.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.6.2018. 15:24:05

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account