Bandić je pao! Fašnik mu oteo ključeve grada.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.2.2017. 12:56:59
Bandić je pao!       Fašnik mu oteo ključeve grada.

Foto: Sesvete danas

Bandić je pao! Maškare mu otele gradski ključ.


Vlast je konačno u rukama onih koji to i zavrjeđuju, jer su se sami izborili za to. U rukama maškara. U prepunom predvorju zgrade zagrebačke gradske uprave dopodne se odvijala prava drama. Maškare su došle po ključeve grada.

Prepuštovečki mačkaraši uz pratnju ptujskih Kurentov, čekali su dosadašnjeg gradonačelnika Bandića da im preda ključ glavnih gradskih vrata (pametnije bi im  bilo da su tražili ključ od sefa), no u dogovoreno vrijeme Bandića ni otkuda. Čekanje se pretvorilo u socijalne nemire, jer iako su imali spremljene krafne, nisu ih smjeli jesti prije primitka ključa, a onako gladni, Prepuštovčani koji su već od 7 sati ujutro već norili na HTV-u u emisiji Dobro jutro Hrvatska počeli su vaditi sablje, na vidno zadovoljstvo njihovih pajdašica.

Ipak gradonačelnik se pojavio s frtalj vure zakašnjenja. Naknadno se doznalo da je nekome (ili nekoj) u gradonačelnikovim odajama pao ključ na pod, pa se dugo vremena nitko nije usudio sagnuti da ga podigne. Naknadno se doznalo da se po ključ prignuo neki novinar, naviknut na sagibanje, kao i na sve ostale radnje koje potom uslijede.

Na izričito traženje meštra ceremonijala i pretendenta na vlast, grofa Fulira von Trutta, Bandić pritisnut argumentima veljače (nije Jelena), nevoljko je predao ključ uz uvjet da se grof Von Trutt NE kandidira na predstojećim izborima za gradonačelnika. Ovaj je, naravno, kao i svi drugi političari, pragmatično sve to svečano obećao. Novi gradski poglavar grof Fulir von Trutt od Prepuštovca potom je uzeo ključ u svoje ruke na mandat od tjedan dana. A hoće li ga vratiti? Ako je vjerovati političarima.....

No ipak spomenimo da se prije same predaje ključa, dogodio težak incident na nacionalnoj osnovi. Predsjednik gradske četvrti Sesvete Dražen Markota zatražio je od Bandića ključ da mu ga ovaj preda kao Hercegovac Hercegovcu, što je Bandić s gnušanjem odbio rekavši da on dela ko Prigorec i Hercegovac zajedno i tako se i osjeća.

Uz prepuštovečke djevojke za svakodnevnu uporabu (ak imate penez), polusatnu noriju u zgradi gradske uprave začinili su Kurenti koji su pristigli iz najstarijeg slovenskog grada Ptuja. Zašto baš oni? Zato što su našem gradu dali najjaču podršku za primanje Zagreba u Federaciju europskih karnevaskih gradova. Ptuj koji svoj karneval održava 57 godina, dugi je niz godina član spomenute federacije, a Zagreb još nije. A da će ove godine Zagreb biti primljen među karnevalske gradove potvrdio je nazočan potpredsjednik Federacije, Slovenac Branko Bumen.

Prepuštovčani i Kurenti nakon odlaska iz gradskih dvora, nastavili su noriti po središtu Zagreba, odnosno samom središnjem trgu i okolnim ulicama kamo su se dovezli turističkim vlakićem ne plativši pri tom kartu, što je i nemaskiranima dobro znani naš stari običaj. Norenja se nastavljaju, a u našoj rubrici Događanja, pročitajte kada i gdje su fašnička događanja u našem frtalju.


Create Account