Božićna čestitka sesvetskog župnika

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2020. 18:56:26
Božićna čestitka sesvetskog župnika

Foto: Župa Svih Svetih

„S neba siđe dolje radi grešnika, rodi se u štali, radi čovjeka“



Sve što trebamo vjerovati progovara nam stih ove predivne božićne pjesme. Mali Bog silazi na zemlju da posvjedoči ljubav prema grešnom čovjeku. Postaje jednak nama kako bi ga lakše prihvatili i slijedili, ali pokazuje nam novi put sreće i unutarnjeg mira. Ovo čudno vrijeme, koje živimo, uvuklo je u nas zabrinutost i nesigurnost. Bojimo se i strepimo, a možda samo trebamo prihvatiti volju Božju i čitati znakove koje nam pokazuje. Nije nas došao uništiti već promijeniti na dobro, učiniti nas ljudima ljubavi, praštanja i mira. 


Budimo iskreni i priznajmo, duži niz godina stvaramo svijet koji je udaljen od Boga Stvoritelja i Otkupitelja. Počeli smo materijalno previše cijeniti i stavljati ispred svega. Dopuštamo da nam se obitelji truju i da odgoj djece preuzimaju oni kojima obitelj nije na prvom mjestu. Izgleda da je došlo vrijeme, kada trebamo spoznati tko je zapravo Gospodar života i smrti. Potrebni smo istinskog obraćenja i promjene naših života, koje uključuje hrabro svjedočenje svoje vjere, prihvaćanje drugih u različitosti, ali i ponosno isticanje svojih višestoljetnih korijena.


S tim mislima, želim vam mir u duši, dobro zdravlje vaših obitelji, snagu i strpljivost svom medicinskom osoblju, uspjeh vaše djece i čvrstu vjeru u bolje sutra.


„Radujte se narodi kad čujete glas da se Isus porodi u blaženi čas.“ Vjerujem da taj glas čujemo i da smo spremni, ne za novo normalno, već za ono jako staro, što nam Bog više od dvije tisuće godina progovara, a mogli bismo svesti na dvije rečenice: „Ne boj se! Bog te ljubi!“


Sretan vam Božić i blagoslovljena nova 2021. godina.


Župnik Mario Migles


Create Account