Dan po dan do boljeg dana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.10.2017. 15:13:00
Dan po dan do boljeg dana

Foto: Dan po dan

Na području Novog Jelkovca djeluje udruga Dan po dan čija je misija pokušati uljepšati dane svim građanima  njihova naselja. 


Udruga Dan po dan iz Novog Jelkovca osnovana je u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kulture življenja u svom naselju. Pri tom žele obihvatiti sve građane, stanovnike tog naselja, dakle opću populacija u koju ulaze i nacionalne manjine, nezaposleni i osobe sa invaliditetom. 


"Udruga sukladno svojim ciljevima djeluje na području kulture, sporta i rekreacije, zaštite ljudskih prava i promicanju hrvatske tradicijske kulture i baštine pripadnika nacionalnih manjina. Naše osnovne djelatnost su rad na poboljšanju življenja stanovnika Novog Jelkovca, razvijanje programa u suradnji s Ustanovama grada Zagreba kompetentnim za posebna pitanja ciljanih skupina (djeca i mladi, stariji, nezaposleni, invalidi i sl.), međunarodna suradnja u EU projektima koji se bave kulturom življenja i uključivanje u rad socijalno ugroženih skupina, nacionalnih manjina i ostalih stanovnika Novog Jelkovca u svrhu kvalitetnog korištenje slobodnog vremena putem tribina", kaže predsjednica udruge dr. sc. Lucija Franić Novak. 


Uz rečeno, udruga si je stavila u zadatak  osmišljavanje, organiziranja i provođenje javnih rasprava, glazbenih slušaonica, radionica na temu likovnosti, hrvatske i druge manjinske kulture. 


Ovih dana započeli su održavanjem kreativnih radionica koje se održavaju srijedom od 17 do 19 sati u prostorijama mjesnog odbora, Ljudevita Posavskog 25,  A svake druge srijede u mjesecu, počevši od ove, 11. listopada priređuju glazbenu radionicu koju vodi profesorica Dalija Mock.


Osim toga organizirali su i natjecanje u uređenju eksterijera stana ili kuće čije će rezultate obznaniti i nagrade uručiti upravo ove srijede, 11. listopada u prostorijama mjesne samouprave.  


Očito udruga Dan po dan ulaže velike napore u podizanje kvalitete života u svom naselju i može biti primjer drugim sredinama kako se orgaizirati i krenuti s aktivnostima u istom cilju, težnji ka ugodnijem življenu u mjestu stanovanja.


Create Account