DVD Adamovec – Obnovili rad, a onda i dom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.2.2017. 18:02:12
DVD Adamovec – Obnovili rad, a onda i dom

Foto: Sesvete danas

Osnovani još 1935. g. vatrogasci iz Adamovca obnovili su svoj rad prije deset godina, a svojom masovnošću, ozbiljnošću i marljivim radom sada su jedan od stupova sesvetske protupožarne zaštite.

DVD Adamovec održao je u subotu navečer skupštinu koju su pozdravili i podržali predsjednik gradske četvrti Sesvete Dražen Markota koji je ujedno bio izaslanik predsjednika skupštine grada Zagreba Andrije Mikulića i Marijan Tomurad, potpredsjednik Sesveta, izaslanik gradonačelnika Milana Bandića, i Ante Plazonić vijećnik u skupštini grada Zagreba.

DVD Adamovec staro je vatrogasno društvo, osnovano još 1935. godine. Jedno je vrijeme rad bio kratko prekinut, da bi bio obnovljen prije desetak godina, od kada ponovo postaju značajan čimbenik u protupožarnoj zaštiti Sesveta, a osobito svog kraja odnosno u zoni svoje nadležosti.

U protekloj godini gasili su tri požara na otvorenom prostoru, uglavnom se radilo o nesavjesnom spaljivanju korova pri čemu su vlasnici zapalili korov, te potom otišli, a požar se proširio na susjednu parcelu. Pri tom je istaknuto, da društvo još uvijek nije u potpunosti opremljeno prema standardima, ali očekuju uskoro da će i to biti riješeno.

U prošloj su godini bili rangirani na 15. mjesto od 57 vatrogasnih društava s područja Zagreba. To govori o njihovoj spremnosti, uvježbanosti, masovnosti i ostalim stvarima koje se boduju. Trenutačno društvo broji 130 članova od kojih 45 aktivnih odnosno operativnih članova, a ostalo su djeca i mladež, podupirajući članovi i veterani.

Svoj stari dom počeli su obnavljati prije dvije godine. Na skupštini su zahvalili  pri tome  gradonačelniku Bandiću što je u 2015. g. dom obnovljen u prvoj fazi i stavljen pod krov, a potom je prošle godine iz sredstava gradske četvrti Sesvete dom upotpunosti uređen unutra, tako da članovi društva sada mogu sami nastaviti uređivati svoj interijer i okoliš doma prema svojim željama i mogućnostima. Stoga je zahvala bila upućena i predsjedniku Sesveta Draženu Markoti.


Create Account