Festival rukometa u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.2.2017. 0:20:21
Festival rukometa u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, HRS Photo

Slavni i veliki PPD Zagreb očekivano je pobijedio, ali Sesvečani su pružili izuzetan otpor snažno motivirani dolaskom europskog rukometnog velikana.  Sesvete - PPD Zagreb 25 : 34.

Utakmica je prije svega poslužila sesvetskim rukometašima kao skupljanje iskustva u srazu s daleko jačim protivnicima.

O samom tijeku utakmice opširnije naknadno.

U sportsku dvoranu sesvetske gimnazije gotovo da više nije stala niti šibica. Svi su željeli biti dio sesvetskog sportskog susreta godine. Svojim dolaskom na utakmicu sve je počastio i slavni svjetski rukometaš, veliki Igor Vori koji je svoje prve rukometne korake napravio upravo u Sesvetama, a utakmicu je gledao s tribine s prijateljem Zlatkom Horvatom.

Iskoristila su to brojna djeca slikajući se s njime i nudeći za autogram, papiriče, rukometne lopte, majice, pa čak i lice. Vori je strpljivo minutama davao autograme znajući koliko to djeci znači, a možda se među njima krije upravo još neki Vori kojeg će upravo autogram potaknuti za put ka rukometu.

O utakmici:

Prvoplasirana momčad 1. HRL Sjever u svojoj je dvorani u Sesvetama u sklopu osmine finala Kupa Hrvatske ugostila hrvatskog prvaka, PPD Zagreb. Igrači Zvonimira Bilića pokušali su parirati Zagrebu, ali s iskustvom i širokom klupom (uz izostanke Vorija, braće Valčić, Horvata i Šebetića) Zagrebaši su rutinski priveli susret kraju i plasirali se u četvrtfinale Kupa.

S tri uzastopna pogotka PPD Zagreb otvara utakmicu u Sesvetama, a do prvog gola domaćin stiže u petoj minuti kada Zagrebovu mrežu trese Alen Šušnja koji se dobro izborio na crti. Preko Marka Mihaljevića Sesvete su se držale u igri, ali tada se razbranio Arian Jović na gostujućim vratima te je PPD Zagreb otišao na +5 (8:3). Uslijedila je nova serija igrača Silvija Ivandije pa su Zagrebaši s 4-0 pobjegli na 12:4. Bio je to znak za Zvonimira Bilića da pozove minutu odmora, ali ni to nije pomoglo prvoligašu protiv najbolje hrvatske momčadi. Imao je Zagreb i +10, a da se na odmor otiđe pri 11:20 pobrinuo se Luka Vinković koji zabija u prazan suparnički gol.

Uvodne minute nastavka donijele su obrane Mateja Mudrinjaka i Ariana Jovića, a u 44. minuti na semaforu je stajalo 17:26 nakon što sa sedam metara biva siguran Darko Mršić. Uz nove obrane raspoloženog Mudrinjaka i četiri uzastopna gola Sesvete su do 47. minute smanjile zaostatak na 21:26. Zatražio je potom i Ivandija minutu predaha, a nakon šest minuta bez pogotka post prekida Stipe Mandalinić (27:21). Stigla su i nova dva gola gostiju za 30:21, dok Krešimir Malbašić i Neven Grgurić smanjuju na 23:30. Do kraja susreta ništa se nije promijenilo, a po posljednjem sučevu zvižduku PPD Zagreb je slavio 34:25

Najbolji je kod PPD Zagreba bio Stipe Mandalinić s deset pogodaka, dok su po njih četiri imali Stefan Vujić, Tin Kontrec i Darko Cingesar. Najefikasniji kod Sesveta bio je Neven Grgurić s pet gola, a po jedan manje zabili su Darko Mršić i Nikola Milosavljević.

 

Kup Hrvatske, osmina finala:

MRK SESVETE – RK PPD Zagreb 25:34 (11:20)

MRK Sesvete: Mateša, Mudrinjak; Grgurić 5, Rodić 1, Ćosić, Malbašić 2, Lacković, Semren 2, Punčec, Jurić, Mihaljević 2, A. Šušnja 1, Mirosavljević 4, Vinković 3, Glasnović 1, Mršić 4

Trener: Zvonimir Bilić

RK PPD Zagreb: Stevanović, Skok, Jović; Ereš 2, Mrakovčić 2, Vujić 4, Kontrec 4, Cingesar 4, Marković 1, L. Šušnja 2, Jotić 2, Mandalinić 10, Miklavčić, Markoski, Pavlović, Vekić 3

Trener: Silvio Ivandija

Sesvete danas, HRS

Create Account