Gimnazija s novouređenim prostorom ugostila sesvetsku vlast

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2017. 16:55:06
Gimnazija s novouređenim prostorom ugostila sesvetsku vlast

Foto: Kongresna dvorana sesvetske gimnazije, Sesvete danas, Borko Samec

Radionice negdašnje tehničke škole ljetos preuređene u kongresu dvoranu s dodatnim školskim prostorima ugostile sesvetske vijećnike.


Sjednica vijeća gradske četvrti Sesvete sazvana za prošli petak, održana je, kao što smo već izvjestili u novouređenim školskim prostorima.  Za preuređenje gradska četvrt izdvojila je iz svojih sredstava oko milijun kuna. 


Današnja sesvetska gimnazija  koja je u svom prostoru još domaćin glazbenoj školi Zlatka Grgoševića, dok se ona ne preseli u budući novi vlastiti prostor, nadajmo se već za koju godinu, u trenutku osnivanja prije 27 godina bila je tehnička škola pod nazivom Srednja škola Sesvete.



Ovo je jedan od prostora u kojem je školska kuharica Đurđa priredila delicije za vijećnike.



 Tehnička odjeljenja imala su radionice čiji su prostori odlaskom tehničara u novu školu u Jelkovec i formiranjem samostalne gimnazije 2013/2014, ostali prazni. Prema vlastitom priznanju, ravnatelj škole Slavko Ivanković razmišljao je kako bi taj prostor bilo najbolje iskoristiti u što ga prenamijeniti. 



Ravnatelj Ivanković pozdravlja vijećnike i goste na početku sjednice.


"Shvatio sam da bi bilo najbolje "predati" ga građanima Sesveta i svoj ostaloj zajednici na korištenje, jer škola bi trebala biti sastavni dio javnog, kulturnog, sportskog i svakog drugog vida života zajednice u kojoj se nalazi", rekao je ravnatelj pozdravljajući sve nazočne na sjednici vijeća gradske četvrti Sesvete koja je održana u novom prostoru gimnazijskog kongresnog centra.


I logično je da je sesvetska vlast prva ta koja je koristila spomenute prostore, jer, kako je rekao ravnatelj Ivanković, s idejom kongresne dvorane svojedobno je upoznato sesvetsku vlast kojoj je na čelu bio Dražen Markota i ona je pala na plodno tlo, te je ubrzo sve realizirano. Prostori su preuređeni tijekom ovog ljeta. 



Djevojke i profesor izvrsno su obavili svoj posao u vidu glazbene animacije uzvanika.


Gimnazijski prostor sada čeka ljude i događaje koji će ju koristiti, a u naredno vrijeme česti korisnici bit će upravo sesvetski vijećnici, jer buduća zajedanja mogu se očekivati upravo u ovom prostoru. Naime, Plava dvorana koja se koristi i kao vijećnica kreće uskoro u preuređenje, pa će za to vrijeme sjednice vijeća biti održavane upravo u ovom novom prostoru.


O novim korisnicima prostora, novim školskim aktivnostima i događanjima vezanima za gimnaziju,  uskoro će na ovim stranicama pisati mladi novinari, gimnazijalci koji će ovdje dobiti zaseban prostor, kao što je u gimnazijski prostor već ušla Visoka poslovna škola iz Zagreba, čime gimnazija na neki način dobiva i akademski znak, a Sesvete predznak visokoučilišnog naselja (grada).  


Tajnica Visoke poslovne škole Zagreb Marija Baričević u razgovoru s ravnateljem gimnazije Slavkom Ivankovićem.



Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account