Građani će određivati gdje će policija kontrolirati brzinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.11.2017. 11:32:28
Građani će određivati gdje će policija kontrolirati brzinu

Foto: Ilustracija

Policija je pokrenula novi i suvremeniji model kontrole prometa, u suradnji s građanima.


"Dana 23.11.2017.godine od  06,00 sati do 06,00 sati 24.11.2017.g. na području Policijske uprave zagrebačke/PP Sesvete, provest će se akcija „Nadzor brzine kretanja“, u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo. Građani se mole da na web stranicu PUZ-a dostave lokacije na kojima bi željeli da se nadzire brzina za područje PU zagrebačke", glasi službeni policijski poziv upućen u našu redakciju.


U nastojanju da se što više podigne razina sigurnosti u prometu, policija je pokrenula projekt suradnje s građanima na način da policiji e-mailom dostave prijedlog lokacije za koju smatraju da je potrebno kontrolirati brzinu. Policija će potom razmotriti sve prijedloge i donijeti odluku o prioritetima, no dobro je znati da će policijski službenici imati na umu uvijek prijedloge građana i ako neki prijedlozi neće u ovoj akciji biti usvojeni, ne znači da ubuduće neće i na tim mjestima biti kontrole.


Tim povodom policija je pozvala i medije da im se pridruže u popularizaciji ovog novog načina suradnje s građanima. "Nadam se da čete nas podržati i vi mediji i građani u našem zajedničkom cilju povećanja sigurnosti prometa i što je najvažnije smanjenju broja najtežih posljedica prometnih nesreća, a brzina je jedan od najvažnijih faktora u tome", rekao nam je u telefonskom razgovoru policijski službenik za preventivu  i sigurnost cestovnog prometa PP Sesvete Petar Golubić, prilikom uručenja zahtjeva da se i naša redakcija pridruži toj akciji što činimo sa zadovoljstvom.


Tek predlažemo Policijskoj upravi Zagrebačkoj da ovu hvale vrijednu inicijativu poprate i s isto tako suvremenijim načinom komunikacije, odnosno mogućnošću da građani upisuju prijedloge u aplikaciju na policijskoj web stranici ili još suvremenije, u mobilnoj aplikaciji. Vjerujemo da će uskoro i ta mogućnost biti dostupna, jer građanima je to praktičnije negoli već pomalo staromodno pisanje e-maila.

No, do toga građane pozivamo da predlože lokacije na kojima će policajci kontrolirati promet i prijedloge pošalju mailom na:  zagrebacka@policija.hr  najkasnije do subote, 18. studenog.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account