Gradski stožer kasno popodne donio je odluku o zatvaranju svih gradskih vrtića i škola

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2020. 20:41:41
Gradski stožer kasno popodne donio je odluku o zatvaranju svih gradskih vrtića i škola

Foto: Grad Zagreb

Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba putem medija objavljuje građanima svoju odluku:Danas je u poslijepodnevnim satima u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a na kojoj su osim članova Stožera prisustvovali i pročelnici gradskih upravnih tijela. Nakon rasprave vezane za razvoj epidemiološke situacije, preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i odluke Vlade Republike Hrvatske, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zaključio je:


1. Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. prekida se redoviti odgojno - obrazovni proces u dječjim vrtićima te u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba. Zaposleni u odgojno - obrazovnim ustanovama dužni su biti na radnim mjestima. Roditelji djece rane i predškolske dobi, te učenika osnovnih škola od I. do IV. razreda koji ne mogu osigurati čuvanje, mogu dovesti djecu u pripadajuće odgojno obrazovne ustanove.


2. Kulturne ustanove, kina i druga mjesta okupljanja trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezane za higijenske standarde i brojku do 100 osoba na takvim mjestima uključujući zaposlenike.


3. Noćni klubovi i ugostiteljski objekti također trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučenu brojku do 100 osoba uključujući zaposlenike te higijenske standarde.


4. Do daljnjeg se otkazuju sve sportske priredbe i natjecanja. Sportski objekti u gradu Zagrebu koristiti će se samo za treninge vrhunskih sportaša uz pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa, a korištenje objekata za rekreaciju i edukaciju nije dopušteno do daljnjega.


Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva građane na odgovorno ponašanje sukladno uputama nadležnih tijela, a organizatore skupova i svih drugih događanja na striktno pridržavanje i praćenje preporuka.


Jedini cilj svih preporuka je zaštita zdravlja svakoga od nas, odnosno svih članova zajednice.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2020. 14:39:16

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account