I dalje gužva na cjepnom mjestu u Sesvetama, zanimanje građana veće od kapaciteta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.12.2021. 11:10:11
 I dalje gužva na cjepnom mjestu u Sesvetama, zanimanje građana veće od kapaciteta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na cjepnom mjestu u Domu zdravlja u Sesvetama i dalje svakodnevno gužve za cijepljenje protiv covida 19, zanimanje građana je daleko veće od kapaciteta.



U proteklom tjednu od 13. do 19. prosinca, medicinsko osoblje cijepnog punkta u Domu zdravlja u Sesvetama, a koje uglavnom čine liječnici i sestre obiteljske medicine procijepili su 1839 građana Sesveta. Unatoč nekom planu od maksimalno oko 1700 građana tjedno, uspjeli su gotovo nemoguće.


Unatoč naporima medicinskog osoblja, situacija u Sesvetama nije idealna. Zanimanje za cijepljenje je vrlo visoko, što je dobro u smislu zaštite protiv pandemije, međutim, čini se da je gradska organizacija cijepljenja neodgovarajuća, jer je odaziv građana na cijepljenje iznad mogućnosti cijepnog punkta.


Gotovo svakodnevno građani se tuže da ih po 40, 50 ili nekad i više otputi se pod kraj cijepljenja iz reda čekanja, jer više ne mogu stići na cijepljenje. Podsjećamo, cijepi se svakodnevno od 14 do 20 sati. 


Bili smo svjedoci kad je neku večer sestra kroz prozor pozvala građane da idu na Velesajam, jer je ovdje velika gužva, na što je jedna građanka odgovorila da su bili, ali da je i tamo gužva.


Vrlo je jadno to što se iz vrha vlasti i gradske i nacionalne stalno poziva građane na cijepljenje, a istovremeno kapacitet cijepljenja je ispod zanimanja građana. 


Bilo bi dobro kada bi nadležni uložili dodatne napore i povećali kapacitet cijepljenja, barem u ovom kvartu od 100 tisuća stanovnika.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account