Kad nema Zrinjevca....Blagušani sami uzeli kosilice u svoje ruke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.7.2023. 11:21:02
Kad nema Zrinjevca....Blagušani sami uzeli kosilice u svoje ruke

Foto: Čitatelji

U Nepokošenom gradu očito će morati kositi sami građani ukoliko žele imati uredne javne zelene površine.




Da je Zagreb nepokošeni grad i nije neka novost, no, dok su najvažniji gradski parkovi i cvjetnjaci u središtu grada izbedinani gotovo savršeno, malo dalje od centra neka druga priča. A pogotovo ako pogledamo još malo dalje u takozvane ruralne gradske dijelove, kao primjerice sesvetska prigorska naselja. Tu niti stara flakserica, a kamoli nova skupo preplaćena kosilica nije pristigla.


U Blaguši marljivo pripremaju malonogometni turnir koji će biti održan ove nadolazeće subote, no, u problemu su, jer je trava zarasla okoliš igrališta, gotovo da se ne može prići. Onog istog igrališta koji, usput rečeno, ima pukotinu po cijeloj dužini. 


"Kad nismo mogli dozvati Zrinjevac, dogovorili smo se da sami počistimo oko igrališta, uzeli smo flakserice u ruke i članovi Mjesnog odbora i našeg sportskog društva pokosili smo travurinu mjestimice visoku do pasa", govori nam predsjednik VMO Blaguša Stjepan Combaj.


"Ma nema veze, nek samo oni našim novcem kose i uređuju parkove u središtu grada, a mi ćemo sami sebi održavati o našem trošku naše lokalne prostore", žustro nastavlja Combaj koji tvrdi da ništa ne može biti izgovor za nestvarno lošu organizaciju u holdingovoj podružnici zaduženoj za održavanje javnih zelenih gradskih površina.


Organiziranje građana Blaguše na ovoj akciji bilo je logičan potez ukoliko žele imati primjereno organiziran turnir, jer, shvatili su da sintagma "Nepokošen grad" ima implikacije ponajviše upravo na rubne gradske prostore i naselja koja očito nekima u gradu nisu osobito zanimljiva.


"U Nepokošenom gradu očito će morati kositi sami građani ukoliko žele imati uredne javne zelene površine", zaključuje ljutito Combaj.


Fotografijama iz Blaguše nadodali smo i nekoliko fotografija našeg sugrađana koje je snimio na groblju Markovo Polje, također nepokošenom području, jedino što je ovdje nadležnost Gradskih groblja. Zajedničko im je očito drastična štednja flaksa i benzina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.8.2023. 13:41:54

Create Account