Koncert "Prijatelji i mi" u prepunoj dvorani Narodnog sveučilišta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2017. 22:29:59
Koncert "Prijatelji i mi" u prepunoj dvorani Narodnog sveučilišta

Foto: UKPD Slavonski Brod - Sesvete danas

Prekrasan cjelovečernji koncert održalo je u subotu navečer kulturno umjetničko društvo Staro Brestje.

Trinaesti koncert "Prijatelji i mi" u svom naslovu ističe njegov karakter. Dakle, folkloraši Starog Brestja osim što su sami nastupili, ugostili su i svoje prijatelje, a trinaesto izdanje koncerta naznačuje već pomalo i njegovu tradiciju.

U prvom dijelu predstavili su se sami domaćini s četiri koreografije, a potom su nastupili gosti. Najmlađa dječja skupina izvela je zagorske dječje igre naziva Došla je vrana, a straija djeca predstavila su se igrama i pjesmama Posavine Brala sam žito i pšenicu. Udruga se potom predstavila pjevačkom skupinom s tri ličke pjesme, a konačno odrasla skupina izvela je plesove Sesvetskog prigorja.

Domaćini su u dupkom punoj dvorani Narodnog sveučilišta ugostili i dvije pjevačke skupine. Klapu Peškafondo, te njihove sugrađanke, ženski vokalni ansambl Pastirice – Brestje. Nastupilo je i njihovo bratsko društvo, Folklorni ansambl Petrnjičica iz Petrinje, te Ukrainsko kulturno prosvjetno društvo iz Slavonskog broda koje je na koncu bilo i vrhunac koncerta s izuzetno atraktivnim, na momente ekstremno dinamičnim artističkim dijelovima koreografije odnosno njihovim  tradicionalnim plesom Hopak.

Ljubitelji foklora i pjesme doista su uživali, stoga sve čestitke folklorašima Strarog Brestja na ovom izuzetnom koncertu.


Create Account