Krenule su sanacije prometnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.3.2017. 23:20:13
Krenule su sanacije prometnica

Foto: Radovi kod doma zdravlja, Sesvete danas


Proljeće je stiglo u Sesvete, rastu nam bageri po cestama, procvjetalo je asfaltiranje.


Šalu na stranu iako se lijepo šaliti, ali ovo je ozbiljan posao. Nakon zimske pauze, krenule su ozbiljne komunalne akcije. Iz tzv. "malih" komunalnih akcija zaredali su radovi po sesvetskim naseljima, ali i samim Sesvetama. Tako je danas započeta rekonstrukcija već dobrano dotrajalog parkirališta kod sesvetskog doma zdravlja. Bit će uređeno parkiralište s južne strane ispred pedijatarskih ambulanti i gradska je četvrt za tu namjenu osigurala 309 tisuća kuna.

A za tjedan dana započinju radovi na nogostupu na Luci u Bistričkoj ulici istočna strana do trakoščanske u dužini od 435 metara. Cijena radova je oko 180 tisuća kuna. Prošli tjedan već su započeli radovi u Blaguši, Gornja Jama u dužini od 570 metara u što se ulaže 427 tisuća kuna. Radi se i u Budencu, Dominićev put u dužini od 400 m, cijena 388 tisuća kuna.

Započeli su radovi i u Planini Donjoj, Prigorska ulica dužine 290 m, cijena 268 tisuća kuna. Krajem tjedna kreće sanacija Friganove ulice u Glavnici Donjoj dužine 200 m za što je osigurano 165 tisuća kn. Krajem mjeseca započeli su radovi u Šašinovcu, Šija Vrh, Švelićeva ulica u dužini od 110 m, no nakon četiri dana radovi su prekinuti i očekuje se nastavak. Osiguran iznos za tu namjenu je 107 tisuća kn.

Do sada su obavljeni radovi sanacije u šest naselja i to : Cerje, Pavla Tukeca, 260 m, iznos: 214 tisuća kn, Adamovec, Blaženova, dužina 70 m, iznos 43 tisuće kn, Jesenovec, Borje, dužina 200m, iznos 145 tisuća kn, Moravče, Bastalićeva, dužina 210 m, iznos 130 tisuća kuna, te u Sesvetama Gajišće, Grabovčeva dužine 190 m iznos 190 tisuća kuna.

Početkom ožujka saniran je također i oštećeni dio Šenoine ulice u Vugrovcu, o čemu smo već pisali, a Dobrodol naredni tjedan konačno završava agoniju s prometom. Križanje je rekontruirano i semaforizirano, po glavnoj se cesti promet odvija sada normalno, a završavaju se radovi priključne prometnice iz Dobrodol Brijega i Šimunčevca.

Taj najzahtjevniji dio u dosadašnjoj ovogodišnjoj rekonstrukciji javnih prometnica koštao je oko 10 milijuna kuna i to je za sada najveća takva investicija. No, uskoro dolaze na red i ostala naselja čiji su mjesni odbori prijavili potrebe za komunalnim akcijama, posebice sanaciji cesta ili nogostupa.


Create Account