KUD Kašina na Đakovačkim vezovima (foto galerija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.7.2018. 18:36:47
KUD Kašina na Đakovačkim vezovima (foto galerija)

Foto: KUD Kašina

Među šezdesetak društava s više od 3000 sudionika Kašinčani su u Đakovu predstavljali Zagreb, javlja Vice Zidrum, voditelj tamburaša.
Kulturno umjetničko društvo Kašina proteklog je vikenda (7. i 8. srpnja) gostovalo na 52. Đakovačkim vezovima. U svečanoj povorci kroz ulice grada Đakova, Kašinčani su predstavljali je Grad Zagreb između 60-ak društava s oko 3000 sudionika. Publika koja je pratila povorku oduševljeno je pozdravila naš podmladak, plesače i tamburaše koji su nosili tradicionalne prigorske nošnje. 


Nakon svečane povorke, članovi našeg KUD-a su na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka nastupili na smotri folklora Hrvatske s koreografijom "Z brega na breg" gdje su prikazali prigorske plesove i običaje.


Osim što su bili dio bogatog programa na kojem su se predstavili KUD-ovi iz cijele Hrvatske, ali i svijeta (SAD, Australija, Ukrajina i dr.), članovi našeg KUD-a obišli su Ivandvor (Državna ergela Đakovo) i katedralu sv. Petra i Pavla.


„Đakovo, kao prijestolnica tradicijske kulture, bio je odličan domaćin našem KUD-u te je definitivno mjesto koje ćemo ponovno posjetiti i koje preporučamo ostalim kulturno umjetničkim društvima grada Zagreba kao i svim posjetiteljima koji želi upoznati Slavoniju, Slavonce i slavonske običaje”, izjavio je Vice Zirdum, voditelj tamburaša KUD-a Kašina, inače prigorski zet upravo iz Đakova, te je on i najzaslužniji za nastup našeg KUD-a na najvećem hrvatskom susretu folklornih društava.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.6.2019. 23:17:00

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account