KUD Sesvete na Danima hrvatskog folklora u Bratislavi i Budimpešti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2019. 15:24:54
KUD Sesvete na Danima hrvatskog folklora u Bratislavi i Budimpešti

Foto: KUD Sesvete

KUD Sesvete sudjelovao je na Danima hrvatskog folklora u glavnim gradovima Slovačke i Mađarske.



KUD Sesvete bio je na mini turneji Beč-Bratislava-Budimpešta proteklih nekoliko dana, od 17. do 20. listopada. Povod turneje bio je manifestacija Dani hrvatskog folklora u Bratislavi i Budimpešti. Uz Kud Sesete na koncertima su još sudjelovali: HKUD "Prigorec" - Markuševec, KUD "Laz" - Laz Bistrički, FS "Adria" - Duisburg kojima je Kud Sesvete bio domaćin u našim Sesvetama prije dvije godine, te hrvatske skupine iz Bratislave i Budimpešte.


Poseban doživljaj bio je nastup ispred katedrale sv. Stjepana u Budimpešti gdje je mnoštvo gledatelja i prolaznika s velikim pljeskom ispratilo svaku izvedbu, a posebno emotivno za sve sudionike  bilo je kada su svi izvođači zapjevali  pjesmu Moja domovina.  


"Za vrijeme turneje  bili smo smješteni kod naših dragih Gradišćanskih hrvata u Koljnofu u Mađarskoj, koji su se pokazali kao izvrsni domaćini. Na turneji nas je i po prvi puta pratila i Cvjeta Grijak iz ureda za kulturu grada Zagreba. Kući smo se vratili sretni i ponosni što smo mogli predstaviti naše Sesvete i grad Zagreb na ovoj manifestaciji", rekao nam je Matija Dročić z sesvetskog KUD-a.


 „Večer hrvatskoga folklora“ je projekt koji je pokrenut 2015. godine, s ciljem povezivanja Hrvata u cijelom svijetu, a jednako tako i predstavljanja bogate hrvatske kulturne baštine. Glavni  organizator manifestacije je Ivan Mihovec, predsjednik HKUD-a „Prigorec”. Na veliku radost budimpeštanskih Hrvata, u kojem žive sve etničke skupine Hrvata u Mađarskoj, i oni su uključeni u taj velebni projekt.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.11.2023. 10:47:22

Create Account