Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković posjetio Sesvete – vraća općinski sud i gradi novu zgradu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.11.2018. 18:46:39
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković posjetio Sesvete – vraća općinski sud i gradi novu zgradu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas je bio u radnom posjetu Sesvetama povodom vraćanja Općinskog suda u Sesvete i namjere izgradnje nove sudske zgrade.



Ministar Bošnjaković sa suradnicima danas je posjetio Sesvete gdje je u zgradi suda održao radni sastanak s djelatnicima suda, a povodom povrata Općinskoga suda u Sesvete. Svoju je nazočnost u Sesvetama iskoristio i za upoznavanje s projektom Zelene i plave Sesvete u sklopu kojega bi bila izgrađena i nova zgrada suda na području revitalizacije kompleksa Sljeme.


„U sklopu reorganizacije sudova vraćamo od 1. siječnja u Sesvete Općinski sud koji će biti spojen s prekršajnim, a u sklopu kojega će djelovati stalne službe u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu i Vrbovcu. To je područje na kojem živi gotovo 200 tisuća stanovnika i zaslužuje imati svoj sud. Prethodnom organizacijom Sesvete su imale samo Stalnu službu, a to se pokazalo kao lošim rješenjem, kao što je i loša zgrada suda u Sesvetama, te prioritetno moramo graditi novu”, izjavio je Bošnjaković.


Čelnici Gradske četvrti Sesvete, Stjepan Kezerić i Dražen Markota, koordinator za Branimirovu Ante Plazonić, te predstavnici udruge Zelene i plave Sesvete, Ante Damjanović, Radoslav Dumančić i Marijo Spajić proveli su ministra i njegove suradnike kroz dio kompleksa  Sljemena, pokazali mu gdje država, odmah do negdašnjeg sljemenovog samačkog hotela ima gotovo hektar i pol svog zemljišta, te ga  u novouređenoj višenamjenskoj dvorani  Šahovskog kluba Sesvete upoznali s idejom novoga pogleda uređenja tog budućeg središta Sesveta koji se razvija ostvarenjem EU projekta Progireg.


Ministar se složio s koncepcijom javnog sadržaja na tom prostoru sa zgradama suda, policije, doma zdravlja, glazbene škole i haba, te vjerojatno i drugih javnih sadržaja koji će s vremenom pripasti toj cjelini.


„Potpuno podržavam tu ideju za čije će ostvarenje trebati aplicirati u EU fondove, jer radi se o vrlo skupim i kompleksnim projektima”, rekao je ministar dodajući da će u budućoj zgradi biti objedinjeni svi sadržaji sudske djelatnosti, dakle i gruntovna koja je također danas smještena u vrlo neadekvatne prostorije. 


Predstavnici udruge Zelene i plave Sesvete također su bili vrlo zadovoljni susretom. „Vidjeli ste i sami da ministar Bošnjaković upotpunosti podržava našu ideju, želi smjestiti buduću zgradu suda u budući kompleks „Sljemena”, na čemu mu osobito zahvaljujemo, zacijelo će mu biti zahvalni i svi građani Sesveta na vraćanju Općinskog suda tamo gdje mu je i mjesto, dakle u Sesvete”, rekao je predsjednik ZIPS-a Ante Damjanović. 


U pratnji ministra bili su državni tajnik dr.sc. Kristijan Turkalj, pomoćnica ministra Lana Letilović, tajnica Kabineta Sedina Dubravčić, načelnica Sektora za pravosudnu upravu i pravosudnu inspekciju Marinka Jelić, načelnik Sektora za pravosudnu infrastrukturu Danijel Žutić i načelnik Sektora za informatizaciju Silvije Šeremet. 


Uz navedene obilasku terena i potom sastanku u šahovskom klubu nazočila je i Voditeljica Stalne službe u Sesvetama  sutkinja Sanja Zec moguće od Nove godine i predsjednica,  ponovo Općinskog suda Sesvete,  zahvaljujući ministru Bošnjakoviću,



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2022. 14:35:25

Create Account