Na sajmištu ništa novo, a za tržnicu se izrađuje projektna dokumentacija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2024. 15:37:01
Na sajmištu ništa novo, a za tržnicu se izrađuje projektna dokumentacija

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Na pitanja o uređenju sesvetskog sajmišta i tržnice, odgovor smo dobili od ZG Holdinga, odnosno podružnice Tržnice Zagreb.



Sesvetsko sajmište počelo se uređivati u mandatu pokojnog gradonačelnika Bandića. Tada je bilo uređeno do pola i tu se stalo. Što i kako dalje, upitali smo Tržnice Zagreb. Upit je išao i o sesvetskom placu odnosno tržnici koja već dugo žudi za oporavkom. Odgovor koji smo primili prenosimo u cijelosti.


Sesvetsko Sajmište dijelom je već uređeno. Naime, tijekom 2020. godine  postavljen je novi asfalt, obnovljena je infrastruktura vodoopskrbe i odvodnje i priključak na distribucijsku mrežu električne energije. 


Za izradu i ugradnju tipskih kućica za ugostiteljsku djelatnost na tržnici Sesvete i na Sesvetskom sajmištu, početkom 2021. godine bio je pokrenut postupak nabave. S obzirom da pristigle ponude nisu zadovoljile uvjete natječaja, odnosno ponuđena cijena izrade i ugradnje tipskih kućica značajno je premašila procijenjenu vrijednost, postupak nabave je poništen.  Sanitarni čvor koji navodite u upitu postavljen je na lokacije planiranih tipskih kućica za korištenje u sklopu ugostiteljske djelatnosti. S obzirom da ugostiteljski objekti nisu u funkciji, sanitarni čvor se ne koristi, no svim posjetiteljima Sajmišta na raspolaganju je sanitarni čvor koji se nalazi između upravne zgrade i prodajnih štandova.


U periodu nakon toga pristupilo se izradi sveobuhvatne studije revitalizacije svih gradskih tržnica imajući u vidu nužne i neophodne infrastrukturne investicije. Trenutno se provodi obnova tržnice u Vrapču, a u planu su kapitalne investicije u tržnice u Utrinama i Trešnjevci. 


Iako je  2020. godine Sajmište u Sesvetama dijelom već uređeno, Tržnice Zagreb planiraju daljnju sveobuhvatniju rekonstrukciju tržnice Sesvete, sukladno izrađenom idejnom rješenju. Naime, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za uređenje plohe i postavljanje planiranih tipskih kućica.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.11.2023. 12:57:29

Create Account