Legendarni sesvetski upravitelj sajmišta Tolić otišao u mirovinu, na oproštaljki zapjevao i Škoro

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.10.2023. 10:20:59
Legendarni sesvetski upravitelj sajmišta Tolić otišao u mirovinu, na oproštaljki zapjevao i Škoro

Foto: Josip Tolić i Borko Samec/Sesvete danas

Nakon više od dva desetljeća na čelu sesvetskog sajmišta i više od 4 desetljeća staža, sada već legendarni Sesvećan Zdenko Tolić otišao je u zasluženu mirovinu.




Oproštajni party gospodina Tolića, ili jednostavno Zdenka kako ga je većina znanih i neznanih znala, jer je bio jednostavan čovjek uvijek spreman pomoći i u svakom trenutku prijateljski nastrojen, održan je tamo gdje je i trebao i gdje jednostavno Tolić i spada, na njegovom sajmištu. 


Uz pedesetak uzvanika, prije svega prijatelja, te uz čašicu glazbe i pjesme zapjevao mu je i Miroslav Škoro, onako, prijateljski, jednim dijelom i u duetu sa samim Zdenkom. Među uzvanicima bili su uz ostale i general Tihomir Blaškić, gradski zastupnik Ivica Lovrić, direktorica Gradskih tržnica Božena Cvitanović koja je Toliću u ime ove holdingove podružnice uručila prigodni poklon za dugogodišnji predan rad, a njegov nasljednik i novi voditelj sesvetskog sajmišta Blaženko Čale uručio mu je u ime djelatnika sajmišta poklon, sliku Tolićeva najdražeg sveca sv. Ante.


Zahvalili su mu se i suradnici koji su dugo godina s njime surađivali, posebice iz Gradske četvrti Sesvete gdje su nazočili bivši predsjednici Stjepan Kezerić i Dražen Markota, te bivši vijećnik Boris Matoic. Kratkim dolaskom na oproštajni domjenak domaćina je pozdravio sesvetski župnik preč. Mario Migles, a fra Marinko Baotić iz Sopnice poveo je kratku molitvu prije blagovanja. 


Zdenko Tolić ostat će mnogima u dugom lijepom sjećanju, a mnogi trgovci na sajmištu već su izjavili kako će im doista faliti njegov uvijek poticajni razgovor i bezgranični optimizam.


Tolićev život bio je sajmište i sajmovanje, sajam bez njega više neće biti isti, a čime je zadovoljan, čime nije, što se tiče sajmišta, pogledajte u kratkom video zapisu.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account