Najpijaniji vozač je iz Sesveta, ali apsolutna rekorderka je iz Gorice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2021. 11:35:28
Najpijaniji vozač je iz Sesveta, ali apsolutna rekorderka je iz Gorice

Foto: Pixabay

Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije nadzora vozača na alkohol.




U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 449 prometnih prekršaja, od čega 27 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 149 prekršaja nepropisne brzine, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 45 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva pod zabranom, tri prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 159 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


U Sesvetama gdje su snakcionirana četvorica vozača pod utjecajem alkohola od kojih je jedan imao koncentraciju od 2,16  g/kg što je ovog vikenda bila najveća izmjerena koncentracija kod vozača.


No, zabilježena je i veća koncentracija od navedene, ali kod jedne vozačice.

U subotu, 4. travnja oko 22 sata, 65-godšnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Ulicom Andrije Kačića Miošića u Velikoj Gorici. Provedenim nadzorom je utvrđeno da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola (2,72 g/kg)  i to za vrijeme dok joj je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilom. Isključena je iz prometa i smještena na otrježnjenje dok će protiv nje biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.


Od 27 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 10 vozača (39%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je pet mladih vozača (18,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a pet je osoba uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account