Nakon završetka izrade Nacionalnog programa željezničkih i cestovnih prijelaza, sesvetski prijelazi bliže ostvarenju?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2018. 11:59:55
Nakon završetka izrade Nacionalnog programa željezničkih i cestovnih prijelaza, sesvetski prijelazi bliže ostvarenju?

Foto: screenshot

Ministar prometa Oleg Butković o završenom Nacionalnom programu željezničkih i cestovnih prijelaza.


Ministarstvo prometa završilo je Nacionalni program željezničkih i cestovnih prijelaza koji je osnova za uređenje oko 1500 pružnih prijelaza u RH, izjavio je sinoć u Karlovcu ministar prometa Oleg Butković. Najavio je da će se zbog financiranja tih projekata ići i prema Svjetskoj banci i fondovima Europske unije. 


Za dio željezničko-cestovnih prijelaza identificiran kao crne točke sredstva su već osigurana iz proračuna Infrastrukture HŽ-a, kazao je Butković. Koji bi prijelazi morali uz signalizaciju imati i rampe, odredit će struka, rekao je. Butković je izrazio sućut obiteljima mladog bračnog para poginulog u nedjelju u naletu teretnog vlaka na njihovo vozilo na pružnom prijelazu u Donjem Zvečaju, na području Duge Rese.


Već ranije Hrvatske željeznice najavile su uređenje dvorazinskog prijelaza u kod Sesvetskog sajmišta i pješački nathodnik u Kelekovoj, a nakon toga, kako je navedeno, prijelazi Dumovec, Selnica i Retkovec III (za Sesvetsku Sopnicu). Prvi navedeni bi, prema procjeni poznavatelja situacije, mogli biti izgrađeni do 2020.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:33:07

Create Account