Obilježena 28. obljetnica 144. sesvetske brigade HV-a (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.10.2019. 10:30:23
Obilježena 28. obljetnica 144. sesvetske brigade HV-a (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U nedjelju, 6. listopada kod spomenika poginulim braniteljima sesvetske brigade u nazočnosti visokih uzvanika obilježena je 28. obljetnica osnutka 144. sesvetske brigade Hrvatske vojske.Kod spomenika poginulim braniteljima sesvetske brigade na raskrižju Zagrebačke  Bistričke ulice u nedjelju, 6. listopada obilježena je 28. obljetnica osnutka brigade u kojoj je tijekom njenog ratnog puta život izgubio 21 njen pripadnika, a osamdesetak ih je ranjeno. 


Program obilježavanja započeo je nakon mise koja je održana u pastoralnom centru Svih svetih, a koju je predvodio vlč. Josip Đurin uz sudjelovanje sesvetskog župnika vlč. Marija Miglesa.


Nakon himne koju je otpjevao zbor OŠ Brestje, koja svih ovih godina obilježavanja sudjeluje u prigodnom programu, velikom broju nazočnih koji su se okupili kod spomenika obratio se izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur. "Danas kada obilježavamo 28 obljetnicu osnivanja ove slavne brigade s ponosom možemo reći da živimo toliko u slobodnoj Hrvatskoj upravo zahvaljujući toj i svim drugim našim oružanim postrojbama, kao i svim građanima naše zemlje koji su dali svoj doprinos njenoj obrani od srpskog agresora", istaknuo je Deur.


Nazočnima su se obratili predsjednik udruge veterana 144. brigade i saborski zastupnik Ante Plazonić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Ivan Rašić, ministar vanjskih i europskih poslova Goran Radman Grlić, te izaslanik predsjednika Sabora RH i skupštine Grada Zagreba Ivan Čelić.


Potom su na spomenik položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili predsjednik Udruge veterana 144. brigade Ante Plazonić sa suborcima, izaslanik predsjednice Ante Deur, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Radman Grlić, izaslanik predsjednika Sabora RH i predsjednika skupštine Grada Zagreba Ivan Rašić sa suradnicima, izaslanik  gradonačelnika Grada Zagreba Ivan Čelić sa suradnicima, vijećnici Vijeća GČ Sesvete Željko Blažinović i Zlata Trošelj, predsjednica Inicijative za Sesvete, izaslanstvo HVIDR-e Sesvete, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora i ratni zapovjednik 99. brigade HV-a pukovnik Ivica Babić, te predsjednica Hrvatske žene Sesvete Mira Halapa sa suradnicama.


Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća uslijedio je prigodni program učenika OŠ Brestje, nazočnima se potom prigodnim riječima  obratio sesvetski župnik vlč. Marijo Migles, a potom je održao molitvu za sve poginule u Domovinskom ratu.Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 12.10.2020. 7:30:41

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account