Obilježena obljetnica pogibije Grizlija i Perića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.7.2019. 11:40:12
Obilježena obljetnica pogibije Grizlija i Perića

Foto: Arhiva obitelji Halapa

Mladen Halapa Grizly i Ivica Perić, pripadnici sesvetske policije, prvi su poginuli Sesvećani u Domovinskom ratu. Na groblju Markovo Polje obilježena je 28. godišnjica njihove pogibije, a u Banskoj Stugi gdje su i poginuli obilježena je obljetnica pogibije trinaestorice hrvatskih policajaca.Na blagdan sv Ane i Joakima 26.7.2019. u Sesvetama na groblju Markovo polje obilježena je 28.godišnjica pogibije Mladen Halapa Grizlyja i Ivice Perića. Oni su prvi Hrvatski redarstvenici iz Sesveta koji su poginuli u Domovinskom ratu. Zajedno s još trinaestoricom hrvatskih policajaca dali su svoj život za obranu naroda Dvorskog pounja. 


Na groblju u Sesvetama uz obitelji Halapa i Perić bili su njihovi suborci iz policijskih postaja Sesvete i Dubrava, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Izaslanica gradonačelnika grada Zagreba  Milana Bandića iz Ureda za Branitelje Vesna Helfrih, potpredsjednik Skupštine Grada Zagreba Jozo Miličević i brigadir Ivan Rašić položili su vijence i zapalili svijeće. Predstavnici VGČ Sesvete, MO Gajišće i članice Udruge Hrvatska žena Zagreb - Sesvete,također su okitili njihove grobove vijencima i upalili svijeće. Među prijateljima i suborcima bili su mnogi vjernici. 


Molitvu je predvodio đakon Božidar Hadaša iz župe Marija Anđeoska Sesvetska Sopnica. U kratkom obraćanju nazočnima u ime obitelji i organizatora ovog sjećanja Udruge Hrvatska žena Sesvete zahvlalila je sestra pok. Mladena i predsjednica Udruge Mira Halapa. U dostojanstvenoj minuti tišine za Mladena i Ivicu odana je počast i poginulom skupniku HV Josipu Briškom našem Sesvećanu.


U Strugi Banskoj uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra Hrvatskih branitelja Tomu Medveda prisustvovali su čelnici Sisačko Moslavačke županije župan Ivo Žinić, na čelnici općina i PU Sisačko moslavačke i žitelji Dvorskog pounja. Uz dostojanstveno i tužno sjećanje bili su članovi obitelji. Iz Zagreba majka Zorana Šaronje, iz Samobora supruga i sin Branka Vuka s braćom, iz Sesveta sestra Mira Mladena Halape, roditelji Pezerović Šefika, te obitelj Mile Blaževića i sestra Mile Pušića. 


Od Dvora na Uni do Struge veslali su članovi veslačkog kluba memorijalnu utrku njima u čast. U ime kolega komemoraciji su nazočili načelnik 1. PP Centar Zagreb Jurica Miočić i pomoćnik za kriminalističku policiju u III pp Dubrava Milan Mandić. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2020. 11:35:33

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account