Objavljeni rezultati policijske vikend akcije nadzora Alkohola

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 22.10.2018. 11:08:11
Objavljeni rezultati policijske vikend akcije nadzora Alkohola

Foto: Ilustracija Sesvete danas

Policija je objavila rezultate vikend akcije nadzora ponajviše alkoholiziranih vozača, zatim brzine, ali i drugih prekršaja. Priopćenje sesvetske policije:


Poštovani, u razdoblju od 19.do 22.10.2018. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  8 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 zbog odbijanja testa na droge, 6 prekršitelja zbog vožnje nepropisnom brzinom, te 13 ostala prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,50 g/kg kod vozača , dok vozačica pod utjecajem alkohola nije bilo.


Priopćenje PUZ-a:


U noćnim satima u dane vikenda, od 19. do 22. listopada 2018. na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u cilju suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1026 prometnih prekršaja, od čega su 152 prekršaja vozača s alkoholom, 454 prekršaja nepropisne brzine, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 64 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pet pod zabranom, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 275 ostalih prekršaja.


Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


- u subotu, 20. listopada u 22.55 sati, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 3,01 g/kg te je sudjelovao u prometnoj nesreći u mjestu Rakitovec kod kućnog broja 192 na način da je sletio s ceste i lakše se ozlijedio  


- u subotu, 20. listopada u 0.05 sati, 43-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ilicom u smjeru zapada pod utjecajem od 1,37 g/kg alkohola u organizmu


Tijekom provedbe akcije 11 osoba je odbilo preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 152 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod  23 vozača (15,1%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirana su 24 mlada vozača (15,8%) kojim je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2019. 16:13:40

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account