Od naleta automobila poginuli biciklist i njegov pas

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 27.2.2017. 21:39:13
Od naleta automobila poginuli biciklist i njegov pas

Foto: Sesvete danas

U 18.15 sati u Varaždinskoj ulici u Popovcu  na 62-godišnjeg muškarca na biciklu i njegovog psa naletio je osobni automobil. Oboje su poginuli.


Teška prometna nesreća dogodila se večeras u Popovcu.  Na muškarca (62g) naletio je automobil i usmrtio ga, kao i njegovog psa koji je trčao uz gazdin bicikl. Zbog očevida cjelokupan promet kroz Popovec odvijao se obilazno, a promet je pušten tek oko ponoći kad su cestari i vatrogasci počistili kolnik od tragova i oprali krv.

Mjesto nesreće


Na tom dijelu brzina kretanja vozila ograničena je na 40 km na sat. Nakon očevida, kako nam je rečeno, tijekom utorka, objavit će se okolnosti nesreće. Od stanovnika Popovca doznajemo da je njihov sugrađanin često navečer šetao sa svojim psom, te da je znao voziti se lagano biciklom dok bi pas trčkarao pokraj njega.

Košara od bicikla na mjestu nesreće


Nadopuna informacije:

Policija je tijekom utorka dopodne objavila priopćenje o prometnoj nesreći:

" Jučer, 27. veljače oko 18.15 sati, 70-godišnji biciklist kretao se nogostupom s istočne strane kolnika Varaždinske ulice u Sesvetama u smjeru sjevera te je u ruci držao povodac na kojemu je vodio psa. Dolaskom do kućnog broja 80, skrenuo je ulijevo u smjeru zapada uključujući se na kolnik Varaždinske te nije propustio vozila koja se kreću kolnikom na koji se uključuje. Na njegovu desnu bočnu stranu bicikla neprilagođenom brzinom naletio je 25-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke Kia Shuma zagrebačkih registracijskih oznaka.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao biciklist i pas. Od 18.25 do 22.35 sati promet je bio obustavljen kolnikom Varaždinske ulice te se promet odvijao obilaznim pravcima".




Create Account