Održan 52. Dječji sesvetski fašnik (galerija fotografija i video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2020. 11:45:14
Održan 52. Dječji sesvetski fašnik (galerija fotografija i video)

Foto: Sesvete danas

Već 52. godinu Narodno sveučilište Sesvete organizira u Sesvetama fašničku manifestaciju za djecu, a ove godine, kao i zadnjih nekoliko pod velikim šatorom na parkiralištu u Ninskoj ulici.



Centar za kulturu Sesvete i ove je godine bio organizator ove vesele dječje manifestacije, koja se u Sesvetama u raznim izvedbama organizira već 52 godine, tako da su i mnogi roditelji koji su doveli svoje mališane na fašničku zabavu i sami svojedobno kao klinci dolazili tu zabaviti se. A sreli smo i djeda koji je s bakom doveo unuke na fašnika, a, kako reče, i sam je bio na jednoj od prvih sesvetskih maškaranih manifestacija.


Već se nekoliko posljednjih godina fašnik održava pod velikim šatorom na prostoru parkiralištu uz Ninsku ulicu, što se, unatoč svojedobnom gunđanju pojedinih građana, pokazalo kao vrlo spretno i sretno rješenje, jer je prostor puno veći, može se postaviti više sadržaja, a i sigurnost je daleko veća, jer je prostor oko šatora ograđen, što je važno obzirom da je ipak riječ o dječjoj manifestaciji.


Sesvete ubrzano rastu, trenutačno broje više od 90 tisuća stanovnika, pa stoga nije čudo da je jučer tijekom cijelog vremena trajanja fašnika od 11 do iz 14 sati veselim prostorom prodefiliralo nekoliko tisuća malih i velikih posjetitelja. A uz sam fašnički program na pozornici, oko šatora bilo je mnogo toga zanimljivoga mališanima, od malog luna parka, balona, slastica, do štandova naših OPG-ova, jedna doista prekrasna slika upotpunjena i toplim vremenom što je u ovom slučaju bilo pozitivno. 


Na fašniku su nastupale mnogobrojne organizirane skupine, mnoge škole i vrtići: Klub mažoretkinja Sesvećanke, Dječji vrtić Vrapčić, Dječji vrtić Sesvete — s četiri vrtićkih skupina, Plesni ansambl Step by step, FA Sesvetska Sela, KUD Sesvete, OŠ Sesvetska Sela - mali zbor, OŠ Brestje — pjevački zbor, OŠ Sesvete i OŠ Rugvica.


Posebni gost 52. Dječjeg sesvetskog fašnika bio je popularni glazbenik, pjevač i TV voditelj MLADEN BURNAĆ koji je svojim najvećim hitovima zapalio i veliko i malo, pa su pojedine strofe oni nešto malo iskusniji, pjevali zajedno s njime.


Naravno, na sesvetskom dječjem fašniku organizator dodjeljuje i nagrade, pa su tako zahvaljujući i ovogodišnjoj donaciji sesvetskog poduzeća SE-MARK i njegovom direktoru Pavlu Grmuši nagrađene najbolje maske.

Nagrade je najboljim maskama uručio Mladen Burnač:


1. Nagrada — mini linija PM600

MASKA - ASTRONAUTI

2. Nagrada — mobitel Cubot P20

MASKA - JADRANSKO MORE

3. Nagrada — mobitel ZTE Blade + BT zvučnik .... 799 kn (PR5)

MASKA - TEGLA CVIJEĆA

OSTALE NAGRADE

NARODNO SVEUČILIŠTE ,,SESVETE“ — ULAZNICE ZA DJEČJU PREDSTAVU - MASKA KUD-A SESVETE, SREDNJA I STARIJA DJEČJA SKUPINA

NARODNO SVEUČILIŠTE ,,SESVETE“ — 2 ULAZNICE ZA DJEČJU PREDSTAVU - MASKA - SNJEGOVIĆ

NARODNO SVEUČILIŠTE ,,SESVETE“ — ULAZNICE ZA DJEČJU PREDSTAVU - MASKA — ZIMSKA PRIČA, OŠ SESVETSKA SELA

NARODNO SVEUČILIŠTE ,SESVETE“ — ULAZNICE ZA DJEČJU PREDSTAVU - MASKA - PČELE, MEDI CVIJEĆE, OŠ SESVETE

NARODNO SVEUČILIŠTE ,,SESVETE“ - ULAZNICE ZA DJEČJU PREDSTAVU - MASKA - DALMATINERI, OŠ RUGVICA

SLASTIČARNICA MARTINA — TORTA, MASKA GUSARI 

ZAGREBAČKA BANKA - REPREZENTATIVNI POKLONI - MASKA - SNJEGULJICA I PATULJCI 

TRŽNICA ZAGREB, KOŠARA VOĆA - MASKA — ROBOTI

PIZZERIA GRAZINA, 5 PIZZA - MASKA KUD-a SESVETE - KOKIČARKE


Organizaciji ovogodišnjeg fašnika i ove je godine pomogla Gradska četvrt Sesvete osiguravši veliki šator, te Josip Lipar osiguravši pozornicu i razglas. Također manifestaciju su pomogli TIM Kabel i Udruženje obrtnika Sesvete koji su svojim donacijama omogućili podjelu krafni sudionicima programa. 


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 12.2.2024. 9:55:49

Create Account