Održan zagrebački karneval predvođen Prepuštovčanima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2019. 18:39:35
Održan zagrebački karneval predvođen Prepuštovčanima

Foto: Zagreb hr

Milan Bandić, donedavni gradonačelnik Grada Zagreba, zaboravio je da je Grofu fon Truttu već ranije pr(o)edao ključeve grada, pa je to učinio još jednom. Postavljamo pitanje, koliko ključeva Grada Zagreba je donedavni gradonačelnik imao i koja sve vrata oni otkključavaju?  (je li tu trebalo pisati dva ili tri K?)



Fašnička povorka koja je s Trga Republike Hrvatske krenula oko 11 sati na Trg bana Jelačića došetala je oko podneva, a u ovogodišnjim zagrebačkim maškarama sudjelovalo je ukupno 24 maskirane skupine, a ključeve grada tradicionalno im je predao gradonačelnik Bandić


Na čelu šarolike fašničke povorke kao i prošle godine bio je KUD Prepuštovec. Izradivši zgodne kartonske primjerke ratnih zrakoplova jedna je karnevalska skupina ismijala propali Vladin pokušaj kupnje izraelskih vojnih zrakoplova F16, a kako su poručili, većina ih je ponajviše nezadovoljna politikom i ukupnim stanjem u državi. -Trebaju nam se vratiti stara vremena, ova nisu nikako dobra vremena, ne vodi ovo ničemu i nema smisla, karneval je dobar, ali ujutro se treba probuditi, pogledati se u ogledalo i ipak poslati poruke optimizma i nade svima, poručio je jedan. - Naša politika je politika radosti, veselje za sve ne samo za neke, isto tako i novca za sve ne samo za pojedince, dodao je drugi. 


Predavši im ključeve Grada, veselu karnevalsku povorku na središnjem gradskom trgu pozdravio je i gradonačelnik Milan Bandić. -Ovo možda nije riječki karneval, ali možda bude, treba od nečega krenuti jer kao što život počinje prvim korakom tako jednog dana možda budemo imali i veći karneval nego u Rijeci, evo predao sam i ključeve Grada, nadam se da će mi ih vratiti do ponedjeljka, ako ne neka, neću se ja ljutiti, dodao je gradonačelnik. 


Zbog tradicionalne zagrebačke manifestacije nekoliko sati bio je i obustavljen promet na trasi kretanja povorke, a ove godine na fašniku je bilo gotovo 600 sudionika. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.2.2024. 9:55:49

Create Account