Održana izborna godišnja skupština DVD-a Gornja Kašina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2017. 21:16:08
Održana izborna godišnja skupština DVD-a Gornja Kašina

Foto: Sesvete danas, DVD G. Kašina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Kašina  osnovano je 25. listopada 1952. godine. Ove je subote, 25. veljače, održalo 65. izbornu godišnju skupštinu.

Društvo broji 151 člana, od kojih je 26 članova mladeži i 18 veterana. U strukturi su 22 člana sa zvanjem vatrogasne mladeži, 34 vatrogasca, 20 vatrogasca I. Klase, 2 vatrogasna dočasnika, 13 vatrogasnih dočasnika I. Klase, 1 vatrogasni časnik, 3 vatrogasna časnika I. Klase, 1 viši vatrogasni časnik I. Klase, 1 vatrogasni sudac i 49 člana bez ispita.

U prošloj su godini intervenirali četiri puta na gašenju požara otvorenog prostora, na poziv Centra veze JVP Grada Zagreba. Ukupno je odrađeno 110 sati. No, imali su i niz aktivnosti. Sudjelovali su na kviz natjecanje vatrogasne djece i mladeži Vatrogasne zajednice Grada Zagreba sa 2 ekipe. Ekipa u kategoriji 14-18 godina zauzeli su odlično 7 od 36 ekipa, a na natjecanju odraslih u znanju, spretnosti i izdržljivosti bili su 11 od 55 ekipa.

Ženska A ekipa DVD-a Gornja Kašina  sudjelovala je na državnom natjecanju vatrogasaca RH  i  bila je među 13 ekipa koje su predstavljale Grad Zagreb. Zauzeto 37 na listi od 52 natjecateljske ekipe ne smartraju lošim obzirom da je mlada ekipa došla na najjače natjecanje skupljati iskustvo. Ponosni su i na   sudjelovanje na utrci stepenicama Zagrepčanka 512, prošlog prosinca, humanitarnoj utrci u organizaciji DVD-a Sesvetski Kraljevec. Sudjelovali su s 5 operativaca, a najuspješnija je već treći puta zaredom bila Martina Combaj, pobjednica u ženskoj kategoriji i oborenim vlastitim rekordom staze.

DVD ima uredovno vrijeme s dežurstvom članova Upravnog odbora, svakog petka od 19 do 21 sat kad je vatrogasni dom otvoren za sve članove i ostale građane,  a njihova mladež rado dolazi i sretni su što kroz cijelu godinu imaju termin u kojem mogu koristiti vatrogasne prostorije. U prošloj su godini uz pomoć gradske četvrti Sesvete nabavili sedam svečanih odora na čemu su zahvalili predsjedniku Draženu Markoti.

Na skupštini izaslanik predsjednika zagrebačke skupštine Andrije Mikulića i predsjenika Sesveta Dražena Markote, Ante Plazonić istaknuo je kako će i grad Zagreb  gradska četvrt i nadalje brinuti o vatrogascima, svaki u svojoj zoni nadležnosti, a potpredsjednik zagrebačke vatrogasne zajednice Stjepan Combaj čestitao im je na uspješnoj sezoni i poželio i nadalje što bolji rad sa što manje intervencija.

Na poslijetku je izabrano novo rukovodstvo koje je istvari staro. Bolje rečeno mlado, jer prije četiri godine vrlo mladi vatrogasci Gornje Kašine preuzeli su voditi društvo, a na kraju mandata bilo je vidljivo da su radili izvrsno, povećali broj osposobljavanja svojih članova, trudili su se ostvariti sve što su sami zacrtali i što je većinom realizirano, tako da je jednoglasno dosadašnjem rukovodstvu ukazano novo povjerenje na čemu su im čestitali i mnogobrojni gosti iz drugih društava, te lokalne zajednice.


Create Account